Сергій Ребров, друг Зинедина Зидана

На початку червня йому виповниться тридцять три. Однак він, як стверджують фахівці, переживає другу футбольну молодість. Мова про Сергія Реброва, який цими днями опинився в епіцентрі подій абсолютно різного звучання.

Снайпер. Саме Ребров став першим і поки що єдиним стрілецьким сотником у національних футбольних перегонах. Ювілейний, сотий м’яч у чемпіонатах України він забив у квітні 2000 року. Після того були мандри Європою, ознаменовані виступами в англійських «Тоттенхемі Хотспур» і «Вест Хемі», а також у турецькому «Фенербахче», і вимріяне симпатиками повернення додому. За цей період опоненти навіть не наблизилися до його рекорду. Зате сам Сергій доволі швидко підняв національне досягнення на нову висоту. М’яч, забитий ним у ворота «Зорі», виявився знаковим – сто двадцятим у неповних десяти сезонах. Це вже справжній європейський рівень: так влучно впродовж декади «стріляють» лише зірки калібру славнозвісного Герда Мюллера. «Ребров – єдиний кадровий снайпер у нашому чемпіонаті», – переконаний Віктор Леоненко, найкращий футболіст України першої половини минулого десятиріччя.

Експортер. Позавчора ветеран «Динамо» взяв участь у благодійницькому міжнародному матчі, що відбувся в Марселі. Дійство мало яскравий титул – «Друзі Зидана проти друзів Рональдо» – і зібрало зірок футболу різних поколінь, а також іменитих акторів. Ребров виступив у ролі експортера вітчизняного футболу. Він з’явився в команді Зидана після перерви і, за свідченням очевидців, справив враження на публіку та фахівців. «Українець, як і раніше, продуктивний в командній грі»,  – зауважив після поєдинку Зидан. Матч, попри товариський характер, переможця таки виявив: з рахунком 6:2 гору взяли «Друзі Зидана». Дуплетом вистрілив іспанець Портильйо, відзначився влучним ударом і французький комік Деббюз. Серед друзів Рональдо були й двоє киян – динамівці Родригу та Корреа.
З-поміж інших знаменитостей варто виокремити Блана, Галласа, Раванеллі, Діда, Беллетті, Ривальдо і Сонні Андерсона.