Східний слід

Хвиля замовних убивств, пов\'язаних із дерибаном власності в сфері торгівлі, дісталася й до Києва. 17 березня на трасі біля села Плюти кілери розстріляли джип із росіянами.

Під час обстрілу автівки загинуло троє  осіб.  Уся територія довкола джипа була усіяна гільзами. На місці злочину експерти виявили  понад  півсотні гільз від патронів до автомата Калашникова. Тому правоохоронці впевнені, що кілерів було двоє.
Сценарій, на думку працівників прокуратури, був опрацьований заздалегідь до найменших деталей. Автомобілю «Тойота» перерізали дорогу мікроавтобусом «Соболь» і відкрили вогонь. Слідство вже установило власника мікроавтобуса «Соболь», з якого кілери розстріляли джип.
Загиблі – уродженці Дніпропетровської області та мешканці Москви. Встановлено, що двоє з них – громадяни Росії. Особа третього поки що встановлюється. Один із убитих росіян – Андрій Харчишин. Це колишній начальник охорони російського підприємця Максима Курочкіна, який  нині  перебуває в київському СІЗО. За даними, які оприлюднювали ЗМІ, йому нібито після свого арешту Курочкін передав право розпоряджатися своїми фінансами. А один із загиблих навіть потрапляв у поле зору міліціянтів.
Дніпропетровський слід – чи не найголовніша версія замовного вбивства під Києвом. Правоохоронці припускають, що злочин може бути пов\'язаний із відомим конфліктом довкола ринку «Озерка», за який змагаються дві бізнес-групи. За словами заступника міністра МВС України Миколи Куп\'янського, одного із загиблих затримували  під час  спроби силового захоплення ринку «Озерка», який вiдбувся 30 жовтня. Куп\'янський також сказав, що слідчі розробляють низку версій, серед яких і можливий зв\'язок цього вбивства з розстрілом росіянина Володимира Воробйова. Він виконував обов\'язки директора «Дніпропетровського центрального ринку».
Тривожна «мода» на вбивства, пов\'язані з ринками, розпочалася ще торік. Запоріжжям, Харковом, Львовом прокотилася хвиля замовних вбивств. Найрезонансніші злочини: вбивство директора Львівського заводу скла Богдана Дацка, замах на життя директора львівського ринку «Шувар» Романа Федишина.
Найгірша ситуація за показниками розкриття умисних убивств за минулі роки, кількість яких сягає семи тисяч, на думку генпрокурора Олександра Медведька – в Донецькій, Одеській, Дніпропетровській областях, АРК та місті Києві.  Загалом кількість нерозкритих злочинів цієї категорії в названих регіонах становить  понад половину всіх нерозкритих убивств.