Як підстрибнули ціни

Свіжі овочі та молоко подорожчали на 10-20 відсотків

Великий піст та весняний авітаміноз спонукають людей споживати більше овочів, фруктів, зелені. А тим часом ціни в супермаркетах та на ринках зросли на вітамінну продукцію в середньому на 3-5 гривень. Так, у «Фуршеті» помітно подорожчали огірки. Навіть помідори, які зазвичай дорожчі за огірки, нині дешевші за них аж на 6 гривень.

Влетять споживачеві у копієчку і «турецькі вітаміни» – перець, капуста брюссельська та броколі, груші, яблука, виноград, ківі.
На «Бессарабці» овочі та фрукти, сухофрукти на 5-15 гривень дорожчі, ніж будь-де.
Як зазначила директор ринку Алла Буцан, на їх полицях продається лише елітна вітамінна продукція, що розрахована на грошовитого покупця. «Проте м’ясо та сало у нас дешевше, ніж на комерційних ринках, бо «Бессарабка» – комунальне підприємство», – каже вона.
Подорожчало на 10 відсотків і молоко. Скажімо, у «Великій кишені» літровий пакет «Слов’яночки» коштує вже 3,40 грн.
– Це сезонне подорожчання. Нині молока стало трохи менше, бо корови на весну лише розтелюються. Отже, воно здешевіє десь у травні-червні. Так само подешевшають і яйця. А ціни на овочі та фрукти диктує попит, до того ж виробництво тепличної продукції – не з дешевих. Перед Великоднем огірки та помідори стануть ще дорожчими, а подешевшають тоді, коли піде ґрунтова, тобто нетеплична, продукція, – прокоментував ситуацію начальник Головного управління з питань торгівлі та побуту КМДА Василь Щербенко.