Нелегальна «Оболонь»

Міліція розпочала боротьбу з нелегальною торгівлею пивом. Але декому вдається домовитися

Нині на автошляхах міста купити пиво «Оболонь» практично неможливо. Як розповіла «Вечірці» одна із перекупок на Вишгородській трасі, їхні «точки» стали ліквідовувати.

Пивна просто неба
– Моя хазяйка, яка купує пиво на заводі, з міліцією домовилась, аби мою торгівлю не чіпали, – розповідає перекупка. – Та, гадаю, це ненадовго, тим паче, що стояти на трасі нині дуже небезпечно.
Вона розказує, що компанії підлітків напідпитку останнім часом стали просто відбирати хмільний товар у жінок.
– Коли нас тут стояло багато, – веде далі співрозмовниця, – то ми навіть мали свого охоронця. Тому випадків, що у когось відберуть товар, чи, як це нині часто трапляється, просто поб’ють, майже не траплялося. А зараз стою тут і боюся за своє життя.
 
Вдають із себе німих
За Московським мостом торгівля пивом трохи жвавіша. Аби продавців не чіпала міліція, вони вдаються до старого трюку нелегальної торгівлі – вдають із себе німих. Одного із таких усе ж таки вдалося розговорити.
– Якщо до мене підійдуть міліціонери з претензіями, – каже він, – то я просто махатиму руками, вдаючи, що нічого не розумію. Це завжди діє безвідмовно. Адже в міліції також працюють люди, і їм стає ніяково виганяти з місця торгівлі інвалідів. Вони ж розуміють, що ми виходимо на трасу не від хорошого життя.
– А от під час пляжного сезону так прикидатися невигідно, – продовжує свою розповідь «німий». – Влітку конкуренція скажена, і треба якось закликати покупця. Ну, створювати рекламу.
Працівники фірмового магазину при заводі «Оболонь» розповіли, що з початком боротьби міліції з торгівлею на автошляхах, їхні показники продажу впали. Раніше постійно були величезні черги біля магазину, а нині майже нікого немає.
– Поки була торгівля пивом на трасі, то і ми могли трохи підзаробити, – розповідає водій заводу «Оболонь». – Торгівля для працівників заводу у фірмовому магазині позачергова, тому перекупки просили, аби ми їм без черги виносили пиво. Звісно ж, за відсотки. Я, наприклад, вже з вечора знав, скільки мені треба брати пива для своїх «клієнтів». Шкода, що позбувся такого приробітку.