Мандрівка на Схід

У кінотеатрі «Жовтень» відбулася прем’єра першого документально-пригодницького фільму «Царственний Кінь» з кінотрилогії «Із Табуретом через Гімалаї». Режисер стрічки Сергій Лисенко та продюсер Леонід Кантер запевнили, що українські глядачі зможуть побачити той світ, який ніколи не покажуть на каналі  Discovery.

Під час подорожі Сходом, восьмеро киян встигли подолати 18000 км дороги, 6000 м висоти. Герої стрічки стверджують, що поїздка швидше нагадувала реаліті-шоу. Їм довелося покинути коханих, зібрати рюкзаки та вирушити мандрувати. За час захоплюючої мандрівки вони перетнули автостопом кордони восьми країн.
Київським шукачам пригод доводилося виживати в тундрі, пустелі та високогір’ї, переживати особисті конфлікти, тікати з поліцейського оточення, рятуватися в будинку бідняка і у військовій казармі, вмирати від отрути на індійській автостраді, завербувати американського агента, святкувати Великдень в буддистському монастирі, навчитися іншим мовам і навчити інших української, тікати від хворого на сказ слона, закохуватися, бути коханим. А також слухати хор монгольських міліціонерів на 20-річчі монгольської космонавтики! І до того ж тягти з собою рідний український табурет. Навіщо він мандрівникам, можна дізнатися лише після перегляду кінострічки.
– Насправді молоді люди пронесуть кухонний табурет 18000 км, щоб зробити із нього постамент. Кінотрилогія складається із двох фільмів, так званих «табуретних циклів», – сміється продюсер стрічки Леонід Кантер. – Завдяки унікальному документальному відеоматеріалу глядачі милуються засніженою Монголією, розпеченою Шрі-Ланкою, долають уявними шляхами Китай, Тибет, Непал, Індію, пустелю Гобі та Гімалайські верховини.
Довго спочивати на лаврах слави творці трилогії не збираються. Вони вже запланували нову творчу експедицію до Північного Льодовитого Океану. Мандрівка «Із Табуретом до Північного Сяйва» має відбутися у травні-серпні цього року.