Вибір Олега Блохіна

23 кандидати на участь в березневих євроматчах

Кадри. Олег Блохін викликав на тренувальний збір до Кончі-Заспи двадцять трьох футболістів. До звичного варіанту долучився голкіпер П’ятов. Три стражі воріт – не розкіш, а необхідність, обумовлена специфікою спареного туру. «Хтось з воротарів може зазнати травми, або вибути зі строю з іншої причини, – пояснив ситуацію Юрій Роменський, асистент тренера. – Футбол настільки непередбачуваний, що потрібно враховувати навіть найменші дрібниці». З’явилися серед кандидатів і двоє досвідчених гравців – оборонець Несмачний та хавбек Ребров, які не брали участі в лютневому спарингу з Ізраїлем. Але Блохін ще тоді наголошував, що обоє мали короткочасний перепочинок, а взагалі на них покладаються і тренери, і партнери. Натомість серед форвардів не знайшлося місця Милевському. Чому? Схоже, нинішній рівень його готовності наставника не задовольняє. Хоча сам «головний» воліє висловлюватися більш дипломатично: Милевський – в «обоймі», але нині перевагу надано досвідченішим майстрам. Інша цікавинка стосується новоспеченого «збірника» Романчука: так і не діставши повноцінного шансу закріпитися в «Динамо», він знову подався в оренду. Цього разу – до Дніпропетровська.
Випробування. «Жовто-блакитні» зіграють в березні два відбіркових матчі. Обидва – поза звичним для себе і для симпатиків Києвом. 24 березня на них очікують на Фарерах. А ще за чотири дні підопічні Блохіна приймуть литовців у Одесі. Ні футболісти з Овечих островів, ні більш знані в Україні прибалти до грона найкращих у Старому Світі не належать. Однак спроможні на будь-які сюрпризи. А зважаючи на те, що нашу команду задовольнить лише максимальний турнірний урожай в обох зустрічах, варто готуватися до відповідального і непростого випробування. Фарери, до речі, стануть нашим черговим, уже п’ятдесятим історичним опонентом. А Литва свого часу зіпсувала Україні офіційну прем’єру, вигравши 1994 року в Києві стартовий поєдинок Євро-96.

«Жовто-блакитні» – 2007
Воротарі: Олександр Шовковський («Динамо»), Богдан Шуст («Шахтар»), Андрій П’ятов («Ворскла»).
Оборонці: Андрій Несмачний («Динамо»), Дмитро Чигринський, Олександр Кучер (обидва – «Шахтар»), Андрій Русол, Володимир Єзерський, Олександр Романчук (усі – «Дніпро»), В’ячеслав Свидерський («Чорноморець»).
Напівоборонці: Олег Гусєв, Руслан Ротань, Тарас Михалик, Сергій Ребров (усі – «Динамо»), Максим Калиниченко («Спартак», Росія), Євген Левченко («Гронінген», Нідерланди), Анатолій Тимощук («Зеніт», Росія), Олег Шелаєв, Сергій Назаренко (обидва – «Дніпро»).
Нападники: Олексій Бєлик, Андрій Воробей (обидва – «Шахтар»), Андрій Шевченко («Челсі», Англія), Андрій Воронін («Байєр», Німеччина).