Театр на Подолі почне з «Вертепу»

Будівництво нового приміщення Київського академічного драматичного театру на Подолі завершиться на початку грудня. «Вечірці» стало відомо, що  на відкритті глядачі побачать відновлену виставу «Вертеп» за п’єсою Валерія Шевчука, яка протягом багатьох років була візитною карткою творчого колективу.

«Своїх спонсорів із КМДА обов’язково пригостимо 100 грамами міцного напою», – жартує Віталій Малахов, режисер театру.
«Добудувати театр для нас святе діло, – запевняє Світлана Зоріна, начальник Головного управління культури КМДА. – Відтак виділено майже 62 мільйони гривень. У новому приміщенні будуть дві зали для репетицій та невеликий ресторан. Найголовніше, що театр вперше облаштують пандусами та спеціальними підйомниками для інвалідів-візочників. Особливо вражатиме величезна театральна сцена, яку можна буде збільшувати або зменшувати, і навіть трансформувати на подіум. Зала для глядачів розрахована на 380 осіб. Ми завжди особливо опікувалися цим театром. Він працює вже двадцятий – ювілейний – сезон».
Голова постійної комісії з питань культури та інформаційної політики Київради Олександр Прогнімак сподівається, що Театр на Подолі матиме багато шанувальників. «Не хотілося б зіткнутися з такими ж проблемами, як із Музичним дитячим театром на Подолі. Його утримування протягом трьох років обійшлося нам у сім мільйонів гривень. На жаль, ці кошти не було реалізовано належним чином,  – розповів він. – Тепер, насамперед, допомагатимемо тим закладам, які вкладатимуть гроші у мистецтво».