На місці скверика постане хмарочос

Мешканці Шевченківського району занепокоєні таємничим будівництвом неподалік Центрального РАГСу.
«Уночі був такий гуркіт, що прокинулися майже всі мешканці, – скаржиться  Марія Петрівна, яка живе на просп. Перемоги, 18, поряд із будівництвом. – Ми намагалися з’ясувати, що саме відбувається. Нам же нічого не пояснили. Мовляв, не ваше це діло.  Тільки змирилися із сусідством автозаправки – і маємо знову клопіт».

Скандал навколо будівництва біля Палацу урочистих подій триває майже три роки. Місцеві жителі розповіли, що забудовники діяли самовільно, без відповідних дозволів і рішень. «Висадили розкішну каштанову алею, – згадує Тетяна Миколаївна, яка мешкає в сусідньому будинку. – Та не встигли  нею намилуватися, як з’явилися нові забудовники і знищили цю красу. Тішили себе надією, що скверик залишать у спокої. Як же тепер молодятам під’їжджати до РАГСу? До нього ж навіть підступитися не можна. Та ще дивує, чому саме вночі почали роботи. Жодних громадських слухань не проводили, як зазвичай це робиться».
Щоб прояснити ситуацію,  вирішила знайти самих будівельників. Біля автозаправки відбувалися ремонтні роботи. Виявилося, що працівники Київпідземшляхбуду прокладають газовий колектор і до будівництва жодного стосунку не мають.
Обійшовши тричі «китайську стіну», нарешті знайшла майстерно замасковані ворота. Довелося докласти чимало зусиль, щоб догукатися до трьох  осіб, які сновигали всередині.  Нарешті один із кремезних чоловіків наважився виглянути у шпарину.  Десь за півгодини після цього з’явився начальник охорони. І порадив звернутися до КиївЖитлоІнвесту.
Володимир Германов, керівник відділу маркетингу та PR будівельно-інвестиційної компанії «КиївЖитлоІнвест» запевнив, що усі необхідні документи для початку будівництва в компанії вже оформлено.
«Громадські слухання  проводили ще у жовтні 2005 року, – розповів пан Германов. – І отримали підтримку з боку громади. А будуватимуть на розі Повітрофлотського проспекту та вулиці Борщагівської (біля Центрального РАГСу) торговельно-розважальний центр із кінотеатром.  Там також працюватимуть заклади громадського харчування, хімчистка та магазини.  Це дасть змогу створити три тисячі робочих місць».