Не можна цілуватись в кінотеатрі

Переможці каннського кінофестивалю відзняли новий відеокліп для гурту «Тартак»

Світло в кінотеатрі вимкнулося, але дівчина відмовляється цілуватися, бо жує поп-корн.
«Ця історія – не з мого життя, – розповідає про кліп Сашко Положинський, співрежисер кліпу. – Створення пісні – це завжди збирання досвіду. Але не тільки свого. Щось підгледів у житті інших людей, щось вичитав у книжках чи побачив у фільмах. У репертуарі «Тартака» нема жодної пісні, яка була б прив’язна до конкретної події, – каже він, – поп-корн я їм тільки в кіно, але ходжу туди вкрай рідко». Пісня «Поп-корн» з альбому  «Сльози та Соплі» має шанс стати популярною серед кіноманів.
Зйомки відеокліпу відбувалися у приміщенні   студії Adioz Production, декорацією слугувала сцена із софітами. У ролику знялося п’ятнадцять непрофесійних акторів, відібраних під час радіоконкурсу «Засвіти обличчям».
Режисер ролика – Олесь Санін, оператор – володар призу Каннського кінофестивалю Сергій Михальчук. Несподіване амплуа серйозного режисера Олеся Саніна пояснюється так: із Сашком Положинським вони відвідували один дитячий садок у Луцьку. «Підтримую приятельські стосунки із Лесем – тоді він ще був Сашком – із чотирьох років, – каже Положинський. Михальчук теж грався з нами у пісочниці. Ми були найбільшими бешкетниками на весь садок. Але під час школи загубили один одного. Тільки в Києві знайшлися».
«Мета «Поп-корну» – дати людям проявити себе, «засвітити» у кадрі не професійних акторів, а звичайних людей, – розповідає Сашко Положинський. – Коли оголосили конкурс на радіо, мене здивувало, які дивні персонажі відгукнулися. За професією – юристи, стоматологи, офтальмологи, бізнесмени, а також студенти престижних вищих навчальних закладів. Тобто до артистичної діяльності жодного стосунку не мають».
Один із найекзотичніших персонажів – 43-річний Юрій Вульвач, інженер радіозв’язку за фахом. Уже більшу половину свого життя працює дизайнером жіночого одягу. Виготовляє сукні-трансформери зі шкіри, що залишається від виготовлення взуття. «Шию все – від класики до авангарду, – каже Вульвач. – Потрапив на конкурс від «Тартака», а потім і переміг у ньому, – випадково».
У кліпі Вульвач з’явиться в образі Нео з кінофільму «Матриця». Він одягнутий у шкіряний плащ на голе тіло, а у головний убір вмонтовано лазери. Їх Вульвач вмикає, натискаючи на кнопку, приховану в одязі. Ще в нього є меч – також із лазерами.
Прем’єра «Поп-корну» відбудеться за кілька тижнів.