ГАРЯЧІ НОВИНИ

Транспорт «начинять» електрокомпостерами
У київських трамваях, тролейбусах та автобусах буде введена система електронних карток. Для цього міський транспорт обладнають електронними компостерами, які рахуватимуть кількість пасажирів та зчитуватимуть інформацію з карток. За словами заступника генерального директора «Київпастранс» Сергія Литвинова, пілотний проект планують запустити у другому півріччі.

Нові потяги до Жіночого свята
На березневі свята «Укрзалізниця» пустить п’ять додаткових потягів. Зокрема, будуть відправлені додаткові потяги
№ 207/208 «Київ – Ужгород» (відправлення з Києва 7 березня, з Ужгорода – 8 березня), № 269 «Київ – Івано-Франківськ» (відправлення з Києва 7 березня) і № 113 «Київ – Мукачеве» (відправлення з Києва 7 березня); по Донецькій залізниці – № 523/524 «Донецьк – Київ» (відправлення з Донецька 6 березня, з Києва – 7 березня); по Південній залізниці – № 173/174 «Харків – Іловайськ» (відправлення з Харкова 7 березня).

Будівництво моста зупинилось
Будівництво Подільсько-Воскресенського мосту призупинено якраз перед Русанівськими садами. Тепер його доля залежить від рішення парламенту. З проханням прийняти закон, який би врегулював процедуру відселення мешканців ділянок, виділених на громадські потреби, київська влада звернулася до Кабміну та Верховної Ради. «Ми не чекатимемо доки там з Русанівськими садами все вирішать до кінця, а почнемо будувати метрополітен разом із депо на Троєщині по лінії швидкісного трамвая», – сказав заступник голови КМДА Іван Салій.

Київ вводить комунальну картку
У другому півріччі 2007 року міська влада запровадить комунальну картку Києва вартістю 50-100 грн. на місяць, яку доведеться купувати усім, хто приїжджає до столиці на заробітки. Таке нововведення збільшить надходження коштів до житлово-комунальної сфери. Як повідомив
в. о. заступника голови КМДА Олександр Ржавський, із впровадженням такої картки щомісяця місто може додатково отримувати близько 20 млн. грн.

Мерія перевірить піротехніків
Мерія створила тимчасову комісію, яка перевірить транспортування, зберігання та використання побутових піротехнічних виробів на території Києва. Це пов’язано з багатьма випадками травмування людей під час використання феєрверків та ракет на свята. Загрожують життю вони і поза святами, а саме під час їх виготовлення та транспортування.
Як повідомив перший заступник голови КМДА Денис Басс, зазначена комісія має перевірити усі суб’єкти, діяльність яких так чи інакше пов’язана з розробкою, виготовленням або утилізацією піротехнічних засобів.

Нова колія на Троєщину
Найближчим часом у Києві збудують дві нові лінії швидкісного трамваю: від Троєщини до Червоного хутора та від Борщагівки до Подолу. Про це повідомив генеральний директор КП «Київпастранс» Микола Ламбуцький.