Подарунок для депутата

Імперативний мандат відмінено судом

Учора Печерський районний суд Києва ухвалив рішення з грифом «до негайного виконання», яким заборонив виборчим комісіям розглядати питання, пов’язані з достроковим припиненням повноважень депутатів місцевих рад. 
Депутат Київради Андрій Вінграновський, коментуючи рішення Печерського  районного суду Києва, заявив, що із самого початку було зрозуміло, що імперативний мандат – це норма, яка не має нічого спільного з демократичними засадами. «У жодній цивілізованій країні світу нікому не спало на думку запроваджувати таку новацію», – сказав Андрій Вінграновський. На запитання «Вечірки», чи позначиться вердикт якимсь чином на «міграційних» процесах у Київраді, Андрій Вінграновський  відповів, що від дня, коли Верховна Рада ухвалила закон про імперативний мандат, минуло вже чимало часу, проте якихось кількісних змін у фракціях та депутатських групах так і не сталося, і тому немає істотних причин для того, щоб ця тенденція найближчим часом змінилася. «Потрібно просто виконувати рішення суду і все», – підсумував депутат.
Ще відвертішим був депутат Київради Олександр Пабат. «Я, як і більшість пересічних громадян, втомився від постійних розмов якщо не про імперативний мандат, то про референдум, про розпуск якщо не Верховної Ради, то бодай місцевої», – сказав Олександр Пабат і додав:  «Усе це політиканські ігрища, які лише відволікають від насущних проблем. Хіба не було зрозуміло одразу, що впровадження закону про згадуваний імперативний мандат наштовхується на цілу низку юридичних перепон? То для чого було город городити?»
Рішення Печерського райсуду було вже доведене до зведення Центральної виборчої комісії саме перед її засіданням, де одним з питань порядку денного було дострокове припинення повноважень одного з депутатів Іванківської районної ради Київської області від БЮТ.