Автозаправка ледь не вибухнула внаслідок пожежі

З вини водія в Дніпровському районі столиці спалахнула автозаправка

У неділю о 12.20 легковик «Део-Ланос» під’їхав до автомобільної газової заправної станції «Нафтогаз-2», що на вулиці Воскресенській,7. Заправився. Проте водій, не дочекавшись від оператора дозволу на рух, натиснув на акселератор. Патрубок відірвався, виникла пожежа.
– Повідомлення про загорання отримали через вісім хвилин, – каже помічник начальника головного управління МНС України в місті Києві з питань взаємодії зі ЗМІ та громадськістю Олександр Музиченко. – Столичні вогнеборці, не гаючись, виїхали на місце події. На території заправки (5 на 3 метри) горіли два резервуари наземного зберігання газу місткістю по 2,5 куба кожен. Полум’я пожежні приборкали о 13.37. Обійшлося без людських жертв. Пошкоджено лише обладнання. Сума завданих вогнем збитків з’ясовується.
Винний у пожежі одразу ж зник із місця події.
Як повідомив старший інспектор з особливих доручень відділення профілактики УДАІ Олександр Ковалевський,  о 12.40 до чергової частини УДАІ міста Києва надійшло повідомлення про пригоду. Оперативний черговий одразу ж направив патруль. На місці інспектори з’ясували, що, за попередніми даними, водій автівки під час заправки почав рухатися й зачепив заправно-газову колонку. Операцією із затримання порушника керував заступник начальника УДАІ ГУ МВС України в місті Києві майор міліції Петро Трухан.
За годину на бульварі Перова автопатруль наздогнав і затримав утікача. Ним виявився мешканець Київщини. Водія разом із легковиком доставлено до Дніпровського районного відділу міліції.