17-й тур, епіцентр – Одеса

Матчі стартового весняного туру розподілені на два дні, а центральний – «Чорноморець» проти «Арсенала» – відбудеться в Одесі.

Шлягер туру. «Чорноморець» посідає дев’яте місце в актуальному вищоліговому реєстрі, «Арсенал» – четверте. Моряки відстають від канонірів на п’ять очок, а від «Металіста», що посідає третю позицію, – на дев’ять. Бронзові медалі є турнірним орієнтиром для одеської команди, яка мріє про участь у Кубкові УЄФА. «Чорноморець», до речі, чинний бронзовий медаліст, провалив осінній цикл через проблеми з кадрами. Зате в антракті чемпіонату одесити доукомплектувалися насправді вагомо. Конкуренцію Руденку на останньому рубежі готовий скласти воротар білоруської збірної Гаєв. Оборону зміцнили правофланговий Свидерський і Ткаченко, здатний однаковою мірою висококваліфіковано зіграти як на фланзі, так і на центральній осі. А напівоборонець Коритько (свого часу він став фіналістом українського кубка в складі запорізького «Металурга») покликаний примножити конструктив у діях середньої ланки. Натомість «Арсенал», узявши в оренду молодих гірників Селезньова та Федецького, а також динамівця Кицуту, розраховує  бодай таким способом замінити Канкаву, Романчука та Розгона, котрі перебралися до інших вищолігових колективів. І все-таки й «Арсенал» має певну перевагу над «Чорноморцем»: йому, на відміну від одеситів, не доведеться награвати майже новий ансамбль. У першому колі суперники зіграли внічию в Києві – 1:1. А в Одесі «Чорноморець» і «Арсенал», починаючи з дванадцятого чемпіонату країни, зустрічалися чотири рази і поки що так і не виявили історичного лідера: команди ви-грали по одному разу (востаннє – моряки позаторік), а ще двічі зафіксовано нічию. Загальне співвідношення забитих і пропущених м’ячів – 5:4 на користь гостей. Прогноз «Вечірки»: нічия – 1:1.
Інші матчі. «Дніпро» – «Іллічівець». Перше коло в Маріуполі – 1:1. Минулого сезону в Дніпропетровську – 0:1. Нині «Дніпро» п’ятий, а «Іллічівець» – тринадцятий у таблиці. Прогноз «Вечірки»: виграш господарів – 2:0. «Шахтар» – «Зоря». Перше коло в Луганську – 0:2. Востаннє в Донецьку команди зустрічалися восени 1995 року: гору з рахунком 3:0 взяли господарі. Нині «Шахтар» другий, а «Зоря» – п’ятнадцята. Прогноз «Вечірки»: перемога гірників – 4:0. «Динамо» – «Металург» Зп. Перше коло в Запоріжжі – 0:5. Минулого сезону в Києві – 1:1 (востаннє «Динамо» ви-грало на своєму полі в травні 2004 року). Прогноз «Вечірки»: кияни переможуть – 3:1. «Харків» – «Металіст». Перше коло – 0:2. Минулого сезону в харківській міжусобиці – 1:0 і 0:1. Нині команди посідають відповідно чотирнадцяте і третє місця. Прогноз «Вечірки»: номінальні господарі програють – 0:3. «Сталь» – «Металург» Д. Перше коло – 1:2 в Донецьку. Минулого сезону в Алчевську – 1:1. Нині суперники, що мають одного господаря – Індустріальний союз Донбасу, – відповідно шістнадцятий і восьмий. Прогноз «Вечірки»: нічия – 1:1. «Таврія» – «Ворскла». Перше коло в Полтаві – 0:0. Минулого сезону в Сімферополі – 2:3. Актуальний реєстр: сьома і одинадцята позиції. Прогноз «Вечірки»: виграш кримської команди – 2:0. «Карпати» – «Кривбас». Перше коло в Кривому Розі – 0:3. Востаннє  у Львові команди зустрічалися в липні 2003 року – 4:1. Нині команди посідають шосту і десяту позиції відповідно. Прогноз «Вечірки»: перемога львів’ян – 2:1.