Боржників залишать без електрики

Наприкінці лютого “Київенерго” заявило про намір припинити постачання електроенергії боржникам, які мають заборгованість за спожиту електроенергію понад два місяці.

І от цей процес розпочато, причому за борги відключають не лише підприємства, а й населення, чого раніше не було. За повідомленням заступника керівника апарату голови правління “Київенерго” Юрія Борзілова, за два останні дні лютого в столиці знеструмлено 300 квартир.
– Про можливе відключення ми попереджаємо боржників за місяць, – розповів Юрій Борзілов. – Найчастіше вони не зважають на це, думають, що їх просто лякають. Але ми не жартуємо. Борг населення перед “Київенерго” за спожиту електроенергію уже сягнув 52,361 млн. гривень. У лютому кияни розрахувалися за спожиту електроенергію на 59,3 відсотка. Крім того, борг за тепло за всіма категоріями споживачів (окрім промисловості) становить 876,654 млн. гривень, а розрахувалися з ними лише на 31,3 відсотка. Компанія знову отримала попередження “Газу України” про обмеження постачання голубого палива через борги. Тож наші дії вимушені. І вони дають результат. Позавчора, наприклад, ми знеструмили квартиру жінки, борг якої сягнув майже тисячі гривень. Уявіть: квитанцію про сплату боргу вона принесла буквально через півгодини!