На виставці пригощали італійським вином та японськими норі маками

Учора у виставковому центрі “КиївЕкспоПлаза” відкрилася Дванадцята міжнародна виставка обладнання для супермаркетів та ресторанів.
Майже 140 провідних компаній презентували новітні технології та найкраще обладнання для ресторанів, фаст-фудів, кафе та барів. А щоб презентація була переконливою, кожна компанія влаштувала майстер-клас шеф-кухарів. Тож відвідувачі змогли не лише подивуватися дивам техніки, подивитися, як вона працює, а й скуштувати національні страви Польщі, Італії, Німеччини та Японії.
Відвідувачі від такої родзинки були у захваті. Українські господині бігали між стендами та швидко записували різноманітні, а часом і екзотичні рецепти.  Доброзичливі кухарі залюбки ділилися секретами страв – від найпростіших до найскладніших. Своєю гостинністю вразили поляки. Усміхнені дівчата у національному вбранні щедро частували відвідувачів кислим молоком та печеною картоплею. Їхній кухар повідав, що найулюбленішими для поляків є страви з рубців, а також садовини.
Чоловіків же за вуха не можна було відтягти від стендів італійців. Цікаво було спостерігати за тим, як вони намагалися вести дружню бесіду з веселими італійцями. Ті, лише знизували плечима, ввічливо усміхалися та пригощали своїм ароматним вином.
Біля німецького стенду хлопець у елегантному діловому костюмі намагався випросити у фройляйн кухоль пива. Олег, офіс-менеджер, працює недалеко від виставки. “Тож і вирішив під час обідньої перерви сюди навідатися, – усміхається хлопець. – Німці подивували щедрістю. Почастували біфштексом по-гамбурзькому, навіть ложку супу із галушками з’їв. Смачненька й смажена картопелька. Засмутило лише, що вони свого пива не прихопили. Та хочу подякувати організаторам, побільше б таких “смачних” виставок”.
Найбільше відвідувачів юрмилося поблизу шеф-кухаря посла Японії в Україні Мацуо Мабучі. Сам посол люб’язно запрошував пригощатися національною стравою – суші. “Я покажу як готувати суші по-українському, бо справжнє ви зможете скуштувати лише у Японії”, – пожартував шеф-кухар Кохей Сіоі.
Людмила Самойленко цілеспрямовано йшла саме до стенду японської кухні. “Багато цікавого дізналася про виготовлення суші, – говорить вона. –  Цікаво, що соусів у японській кухні ще більше, ніж приправ. Улюблену свіжу рибу японці спочатку залишають у гостро-солодкому соусі, а вже потім злегка обсмажують. А ще дуже хочу знайти їхню універсальну приправу адзі-но-мото (корінь смаку). Кажуть, вона надає будь-якій страві дивовижного смаку. На виставці найбільше сподобалися пироги (моти) та норі маки, які готують із рисового тіста з невеликими скибками сирої риби, загорнутої у водорості”.