Розподіл за турнірними інтересами

Шахи, гандбол і волейбол опинилися в епіцентрі спортивних баталій цього тижня.

Шаховий супертурнір двадцятої категорії, відомий раніше як «Лінарес», а нині розподілений на дві рівнозначних частини за географічним принципом, дістався екватора. На фініші першого кола в мексиканській Морелії віртуозну перемогу над Ароняном здобув українець Іванчук. Цей успіх вивів нашого гросмейстера на третю позицію в проміжному реєстрі. Загалом турнірна таблиця має такий вигляд: Ананд (Індія), Карлсен (Норвегія) – по 4,5 очка, Іванчук (Україна) – 4, Аронян (Вірменія), Свидлер (Росія) – по 3,5, Леко (Угорщина), Топалов (Болгарія) – по 3, Морозевич (Росія) – 2. Відтак учасники шахових перегонів перебралися до Європи, де з 2 по 10 березня, уже в іспанському Лінаресі, завершать яскраве дійство.
А от гандболістки «Мотора», про кваліфікаційний успіх яких у Кубкові ЄГФ ми повідомляли позавчора, чекають на суперника в єврокубковому чвертьфіналі. Вибір і складний, і цікавий однаковою мірою, бо серед можливих опоненток зазначені й такі відомі колективи, як угорські «Дебрецен» і «Дунаферр», румунський «Брашов», данський «Ікаст» і німецький «Байєр».
Тим часом українські волейболісти зіграли визначальні матчі в національній суперлізі. Харківський «Локомотив», розділивши очки в гостьовому двобої з основним конкурентом – «Азотом» із Черкас (3:2 і 1:3), – фактично забезпечив собі першість за підсумками першого турнірного етапу і матиме надалі календарні пільги в завершальному раунді. Інші результати: «Кримсода» (Красноперекопськ) – «Локомотив» (Дніпропетровськ) – 3:0 і 3:0, «Факел» (Івано-Франківськ) – «Юракадемія» (Харків) – 2:3 і 3:0, «Локомотив» (Київ) – «Азовсталь» (Маріуполь) – 3:1 і 1:3, після чого команди доволі чітко розподілилися на квартети «за інтересами». Боротьбу за медалі, судячи з усього, поведуть «Локомотив» Х. (45 очок), «Азот» (42), «Азовсталь» (40) і «Кримсода» (35), а за виживання серед еліти – «Локомотив» Дн. (35), «Локомотив» К. (33), «Факел» і «Юракадемія» (по 29).