Найсильніша українка мешкає в столиці

Киянка Лариса Соловйова на чемпіонаті країни з пауерліфтингу досягла абсолютно найкращого  результату за сумою трьох вправ.

Чемпіонка. В активі відомої атлетки чимало відзнак міжнародного рівня. Вона вже ставала чемпіонкою Європи і світу, сходила на п’єдестал пошани Всесвітніх ігор з неолімпійських видів спорту. Нині Лариса Солов-йова (на знімку) повернулася з Коломиї, де в блискучому стилі завоювала національне золото в категорії до 67,5 кілограма. До речі, вдруге поспіль і вп’яте в історії. Її цьогорічний результат – 607,5 кілограма, правда, не вельми задовольнив тренера-максималіста Дмитра Соловйова (торішній відповідник був вагомішим аж на двадцять п’ять кілограмів), але все одно виявився абсолютно найкращим на чемпіонаті країни. Достатньо сказати, що переможниця в категорії до 90 кілограмів осилила вагу, які на п’ять кілограмів менша, ніж у значно легшої Соловйової!
Плани. Лариса Соловйова могла підняти й більшу вагу, переконаний її наставник, однак у цьому не було жодної потреби. Підготовка велася з прицілом на чемпіонат країни, виступів на міжнародній арені найближчим часом не передбачається. По-перше, таким є спортивний календар. А по-друге, вітчизняні майстри силового триборства, що називається, під ковпаком у Всесвітньої антидопінгової комісії (ВАДА). Не виключено, що саме з цієї причини пауерліфтинг не буде включений і до програми Європейських ігор з неолімпійських видів спорту, що відбудуться цьогорічного літа в Києві. Але ці обставини не перервали навчально-тренувального процесу: Соловйова мріє про медаль світового ґатунку зразка 2007 року і наполегливо готується до осінніх стартів.
Родина. Лариса Соловйова, дівоче прізвище – Віцієвська, замужем за Дмитром Соловйовим. Її чоловік, а тепер і наставник, – заслужений майстер спорту і заслужений тренер України. Свого часу він був і чемпіоном, і призером європейських і світових чемпіонатів. До речі, як і його молодший брат Олексій. Але нині Дмитро розпрощався з аматорським спортом і подався в професіонали. На минулорічному чемпіонаті світу в США він завоював бронзову медаль в жимі лежачи. Втім, особливі надії Дмитро Соловйов пов’язує саме з діяльністю наставника. А отже, слава богатирської родини множитиметься й надалі завдяки подвійним зусиллям обох її знаних представників.