У вихідні горіли склад і комбінат

Уночі на території ЗАТ “Київміськоформлення”, що на Повітрофлотському проспекті, 56 виникла пожежа. Коли на виклик прибули рятувальники, стихія набирала розмахів. Крізь дах одноповерхової будівлі виривалося полум’я та вибухав шифер.
Під час гасіння шиферний дах обвалився,  а полум’я  почало зазіхати на  станцію технічного обслуговування  автомобілів, що розташована поряд.  Як повідомили в центрі пропаганди Головного управління МНС України в місті Києві, майже 2 години рятувальники боролись зі стихією. Ускладнення під час гасіння  викликав утеплювач будівельних конструкцій, що тлів на значній території і був джерелом інтенсивного задимлення. Полум’я знищило та пошкодило дах площею 200 квадратних метрів. За підрахунками, збиток від пожежі складає близько 200 тисяч гривень. Урятувати ж майна вдалося більш ніж на 300 тисяч гривень. Причина  пожежі з’ясовується.
А у Подільському районі столиці на вулиці Ярославська, 55 загорівся деревообробний  комбінат.  Полум’я охопило більшу частину покрівлі, що до того ж була ще й з шиферу. Через високу температуру він з тріском розлітався на десятки метрів. Упритул до палаючої будівлі стояли інші виробничі споруди. Пожежі присвоїли підвищений ранг і до місця попрямували додаткові сили рятувальників.   Повністю загасити вогонь вдалось через годину. Стихія знищила 150 квадратних метрів покрівлі, а її деформовані залишки завалилися в приміщення будівлі. Пізніше з’ясувалось, що виробнича будівля належала ВАТ “Деревообробний комбінат-3” і використовувалась для обробки деревини. Як свідчили працівники автомобільної мийки, що розташована неподалік, вранці біля приміщень деревообробного комбінату були працівники ВАТ “ДОК-3”. Помітно захмелівші чоловіки, замкнули будівлю і пішли. Увечері в приміщенні автомийки раптом  пропало світло. Коли почали з’ясовувати причини перебою в електропостачанні, помітили стовп диму. За попередніми висновками фахівців дослідно-випробувальної пожежної лабораторії, причиною виникнення вогню могло стати коротке замикання електромережі у виробничому приміщенні.