Влітку за опалення не платитимемо

Станом на вчора в столиці за житлово-комунальні послуги проплачено 120 млн. грн. Про це на розширеному засіданні колегії Київської міськдержадміністрації повідомив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.
– Рівень сплати за житлово-комунальні послуги в лютому майже на третину більший, ніж у січні, – зазначив Анатолій Костянтинович. – Тобто реально оплата йде набагато краще. Це сталося завдяки великій роз’яснювальній роботі серед населення, яку проводить Головне управління житлово-комунального господарства.
Проте, за словами першого віце-голови КМДА, утворився так званий касовий розрив (дефіцит коштів для сплати за природний газ) у сумі до 115 млн. грн. Причина відома: в Києві діють, як їх називають, одноставочні тарифи на опалювання, тобто люди платять однаково і влітку, і взимку, хоча в холодний період року споживання газу набагато більше.
– Ми вже знайшли майже 200 млн. грн. кредитів під цей касовий розрив, – зазначив Анатолій Голубченко. –  З такою ціною на газ, яка зросла у 2,2 разу, витримати одноставочний тариф вже практично неможливо. Тому даю доручення начальникові Головного управління з питань цінової політики Василю Яструбинському і начальникові Головного фінансового управління Віктору Падалці зробити розрахунки із введення двоставочних тарифів. Їх можна буде запровадити або вже з липня, або із січня наступного року.