Театр зіграє довоєнні шлягери

В Українському домі 22 та 23 лютого відбудуться вистави Московського театру «Біля Микитських воріт».

Художній керівник, вихованець київських муз і народний артист Росії Марк Розовський обіцяє подивувати українців різножанровим репертуаром. До Києва привезли і трагіфарс «Гамбринус», і комедійний мюзикл «Пісні нашої комуналки». Кажуть, ці вистави мали шалений успіх на театральних сценах Швеції, Данії, Фінляндії, США,  Німеччини, Польщі, Ізраїлю, Франції та Бельгії.
– Та найбільше пишаємося, що маємо визнання в Україні, – стверджує п.Розовський. – Востаннє у Києві ми були шість років тому. Нас тепло вітали у Київському академічному театрі ім. І.Франка, Театрі російської драми та комедії ім.Лесі Українки, Національній консерваторії України. Взагалі, хочу освідчитись у коханні до вашої столиці.
Він також пообіцяв відвідати «театр свого серця» «Колесо». І згадав, що саме на цій невеличкій сцені розпочалася його режисерська кар’єра. Українці, за його словами, зрозуміли шалену вдачу майстра та радо прийняли театральні новаторства.
– Для нас важливий контакт із глядачем. Прагнемо залучити його до театрального дійства. «Пісні нашої комуналки» – надзвичайно популярна вистава у Росії. Вона отримала премію Уряду Москви до 850-річчя російської столиці. Ми зазвичай  граємо її у дворі нашого театру, просто неба. Це 40 шлягерів 30 – 40-х років. Обов’язково частуємо глядачів горілочкою та співаємо разом пісні юності наших батьків. Знаковою є й вистава «Гамбринус». Уже 22 театральні сезони вона полонить глядачів. У створенні таких вічно актуальних творів і полягає унікальність Розовського, – говорить Тетяна Ревзіна, музичний керівник театру. 
«Таня не просто розумна порадниця, а й моя дружина за сумісництвом, – сміється Марк Розовський. – Вона мене завжди розуміє. Навіть ідею цікаву запропонувала: поставити вистави «Пісні психлікарні», «Пісні казарми». Наступного року плануємо опановувати творчість Гоголя. Будь-які божевільні задуми готові виконати наші актори. До Києва приїде повний склад – 36 артистів».