Лілія Подкопаєва: Шість годин танцювати на підборах – надто важко

Для восьми українських зірок нині зовсім новий етап у житті – триває підготовка до шоу “Танці з зірками-2”, які вже незабаром йтимуть на “1+1”.

Перший танок, що почала вчити абсолютна чемпіонка олімпійських ігор Лілія Подкопаєва зі своїм тренером і партнером Сергієм, це “ча-ча-ча”. За словами танцюриста, їй усе чудово вдається, а сама зірка говорить, що Сергій буквально за кілька хвилин зумів привернути до себе її увагу. І тепер вона беззаперечно підкорюється йому.
– Лілія, ваша спортивна підготовка  заважає чи допомагає?
– Сподіваюся, що вона більше допомагатиме. Але тепер я розумію, що десь вона і заважає, тому що накачано зовсім не ті м’язи, які мають працювати під час танку. І якщо в гімнастиці ми всі як солдатики, то тут потрібно вміти володіти своїм тілом по-іншому. Мова тіла може багато чого передати: емоції, пристрасть, кохання, ніжність. І мій партнер Сергій мене вчить цьому.
– Коли-небудь займалися бальними танцями?
– Ніколи в житті!
– А хотілося?
– Звичайно, але так склалося, що досі не було можливості. А цей проект надав її. Можливість подивитися на себе з другого боку, піднятися ще на одну сходинку, довести самій собі, що ти можеш це.
– Від чогось довелося відмовлятися?
– Від їжі, наприклад. Потрібно розуміти, що проект виходить на телебаченні, а камера, на жаль, усе збільшує.
– Коли ви займалися гімнастикою, вам також доводилося відмовлятися від їжі?
– Дієта, дієта і ще раз дієта. Насправді, те що різнить людей від тварин – це відчуття міри. Потрібно у всьому мати межу і стежити за собою, бути культурним з людьми, що довкола.
– А що ви не їсте?
– Я вважаю, що потрібно їсти і м’ясо, і рибу, але намагатися не їсти після 18.00. Можна заміняти цю їжу садовиною, але у невеликій кількості.
– Від чого ще довелося відмовитися?
– Урізати свої зустрічі, перекласти усе на плечі чоловіка, і, звичайно, мені дуже не вистачає спілкування з дітьми. У цьому, напевно, моя найголовніша жертва.
– Ви дивилися перший проект?
– Так. Я у захваті. Причому, чим довше тривав проект, тим більше було бажання, щоб він не закінчувався. Так хотілося продовження цієї прекрасної казки! Дуже багато в Україні проблем, у кожного свої труднощі. А отут ти дивишся і відволікаєшся, цілком поринувши у світ танців.
– Коли вам запропонували участь у “Танцях з зірками-2”, це стало для вас несподіванкою?
– Величезною! І попри те, що кілька місяців тому я народила доньку і розуміла, що моя фізична підготовка буде не такою, як в інших учасників. Проте, вважаю, що зараз танці допомагають мені надбати гарної фізичної форми.
– Хто ж сидить із малюками?
– Благословили бабуся, мама і Тимофій. Вони підтримали мене і сказали, щоб я віддалася цій справі на сто відсотків. Оскільки усе треба або робити на сто відсотків, або не робити взагалі.
– Як вам танцювати в парі? Ви ж звикли до соло?
– Надзвичайно складно, оскільки звикла сама все контролювати. Я знаю, коли мені повернутися, коли зробити якийсь елемент. А тут маю довіряти партнеру і чекати. Мені це важко дається, отут виявляється мій “левиний” характер, коли я хочу бути першою скрізь і в усьому. Але з другого боку, цьому потрібно якось вчитися.
– У вас якісь нові м’язи почали працювати?
– Не повірите, але в мене болять усі дрібні м’язи, внутрішні м’язи стегон. Я не можу сісти, не можу встати. І поперек шалено болить, ноги… Шість-сім годин танцювати на підборах – це надто важко. Адже в гімнастиці в нас усе виконують лише босоніж.
– Ви налаштовані на перемогу чи достатньо лише участі?
– Я казала Сергію, що мені хоча б до наступного туру потрапити, а не вилетіти одразу (сміється). Це моя мета. А він говорить, що поставив собі за мету показати мій максимум.
Світлана ЦИБАНЬОВА