Подбати про культуру

Сьогодні на пленарному засіданні ІV сесії Київської міської ради V скликання мають розглянути два питання постійної комісії Київради з питань культури, інформаційної політики

1. Про надання дозволу Київській міській державній адміністрації на реорганізацію Київського державного коледжу естрадного та циркового мистецтва (набуття статусу академії).
2. Про внесення змін до рішення Київради від 28.09.06  №34/91 “Про затвердження Порядку передачі майна територіальної громади  міста Києва в оренду, Методики розрахунку орендної плати за користування майном територіальної громади міста Києва, Типового договору про оренду майна територіальної громади міста Києва”.

ДовІдка
1. До постійної комісії з питань культури, інформаційної політики звернулося керівництво Київського державного коледжу естрадного та циркового мистецтва,  з проханням надати дозвіл Київській міській державній адміністрації на реорганізацію  державного коледжу естрадного та циркового мистецтва  та набуття статусу академії. Коледж був заснований ще у 1975 році. За роки існування коледж закінчило більше 1000 чоловік, кожен з яких є лауреатом міжнародних та всеукраїнських конкурсів серед яких народні артисти України: Володимир Данилець, Володимир Моісеєнко, Наталя Рожкова, Наталка Могилевська  та багато інших. За роки існування був відзначений міжнародними нагородами конкурсів у Парижі, Монте-Карло та Пекіні.
2. Представлений на розгляд проект рішення передбачає внесення змін до рішення, які  стосуються встановлення для національних творчих спілок України та їх Київських організацій розмірів річної орендної плати за використання приміщень, які належать до комунальної власності територіальної громади м. Києва та районів міста в межах експлуатаційних витрат та встановлення для їхніх членів оплати за оренду нежилих приміщень, які використовуються під творчі майстерні, на рівні експлуатаційних витрат на утримання приміщення.