На “Карнавалії” їли солоні огірки та гопцювали “Зайчика”

У ніч із суботи на неділю в Колонній залі Київської мерії вирував маскарадний бал “Карнавалія”.

Відбувалося дійство під патронатом Київського міського голови Леоніда Черновецького. Маскарад став продовженням бальної традиції, започаткованої посольством Австрії в Україні.
Господиня вечора Тетяна Логуш, яка очолює Благодійний фонд  “Мистецька скарбниця”, обіцяла вишуканому товариству ексклюзивну програму. Гостей також зобов’язали придбати обов’язковий аксесуар – маску. Митці-дизайнери спеціально для балу виготовили приблизно сто таких сувенірів, оздоблених стразами, вишивкою та  різнобарвним пір’ям.
Найчарівнішою гостею присутні визнали Ольгу Сумську. “Таке відчуття, наче це мій перший бал. Навіть моя донька Антоніна зможе відчути цю неперевершену атмосферу. Щоправда, українському балу далеко до витонченості Віденського. Та все одно це визначна подія у світському житті”, – зізналася вона. Її чоловік Віталій Борисюк приєднався до родини близько першої години ночі. Актор був такий стомлений нескінченними репетиціями, що не встиг перевдягтися. Так і прийшов на бал у потертих джинсах та картатій сорочці.
У Київській мерії все було переповнене красою: жіноча врода, підкреслена розкішним вбранням, зачісками та ароматами вишуканих парфумів. Чоловіки вражали елегантністю. Кожен погляд, жест, навіть крок – особливі. Усі намагалися триматися достойно. Однак не обійшлося без казусів. Одна заможна дама, яка потім попросила не називати її ім’я, дуже високо підібрала сукню. А під нею виявилися… джинси та кросівки. Зашарівшись, вона пояснила, що в Колонній залі буде прохолодно.  
Здивувало ще одне: урочисту бальну залу було майже повністю заставлено столами. Організатори розповіли, що запрошено більш як триста поважних гостей, тому танцювати їм доведеться між столиками та на невеличкому майданчику. Представники київської еліти не дуже засмутилися цим і відразу приступили до їжі. Пригощали знать солоними огірочками, копченою ковбаскою та пиріжками з м’ясом.                Бальний настрій піднімали оркестр “Київ-Класік” під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Германа Макаренка, гурт “Піккардійська терція”, етнічні хореографічні колективи “Кралиця” та “Арс-нова”.
Серед іменитих запрошених були “королева корсетів” Діана Дорожкіна, голосиста Ніна Матвієнко, улюбленець балів Володимир Гришко та спокуслива Світлана Лобода.
Організатори балу – подружжя Логушів – подарували гостям незабутнє видовище.  Майстер-клас стародавніх українських танців провів хореограф Тарас Компаніченко. Весело було спостерігати, як гості гопцювали запальний танок XVII століття “Зайчик”. 
Опановувало шановне панство і середньовічні танці, характерні для Венеційського балу-маскараду. Але, як виявилося, рухливим українцям вони поки що не до снаги, бо там треба виступати павою.
Додав карнавалові бразильського настрою театр на ходулях “Шоу велетів”. Щоправда, деякі гості побоювалися проходити повз триметрових блазнів, золотих янголів та живих статуй. 
Ведучі діджей Паша та Марія Єфросиніна нагадали грошовитим гостям, що “Карнавалія” – не просто розвага, а й спосіб підтримати українську книгу. Усі кошти від продажу квитків та від аукціону в рамках світської події підуть на поповнення фондів столичних бібліотек.   Зазначу, що задоволення погуляти на балу коштувало від 50 до 250 доларів.
Гості подивували своєю щедрістю – майже всі лоти було викуплено. Особливу популярність мав барабан Руслани, який таємничий київський бізнесмен придбав за 1700 доларів. Юрій Логуш купив для своєї чарівної половинки ексклюзивне концертне вбрання Ані Лорак – сукню бірюзового кольору – усього за 500 доларів. За всі лоти організатори зібрали непогану суму – 6600 доларів. 
Попри те, що програма вечора завершилася о третій годині ночі, гості продовжували танцювати та фліртувати аж до самого ранку.