П’ятьох рибалок повернули на берег

“На шматку криги поблизу Московського мосту перебуває п’ятеро рибалок”.
Про таку надзвичайну подію самі постраждалі повідомили в оперативно-координаційний центр Головного управління МНС України в місті Києві, по спецлінії “01”.
Коли рятувальники прибули на місце, горе-рибалок уже віднесло на середину Дніпра. На порятунок вислали катер, який підібрав чоловіків і транспортував їх на Рибальський острів. На щастя, ніхто з них не постраждав.
Урятовані любителі зимового відпочинку розповіли, що зазвичай рибалили в районі Московського мосту. На застереження про нестійку кригу не звертали уваги. Коли ж крига розкололася і стала дрейфувати, вони почали мудрувати, як урятуватися. На щастя, один із чоловіків, збираючись на риболовлю, прихопив про всяк випадок мобільний телефон. Як правило, на зимовому відпочинку обходяться без надокучливих телефонів, щоб не відволікали від улюбленої справи. Утім, саме він і врятував рибалок.
За повідомленням прес-служби Головного управління МНС України в місті Києві, з початку року в Україні потонуло 77 осіб, із них – 8 дітей. А в столиці за цей період втопилося п’ятеро киян. Особливу небезпеку лід становить у дні, коли через постійну мінливу температуру на водоймах утворюється нестійкий крижаний покрив.
Рибалкам радять утриматися від виходу на тонкий лід, який утворився на озерцях та затоках Дніпра.
Слід також пам’ятати, що зимова риболовля потребує особливого дотримання правил поводження. Не можна пробивати поруч багато ополонок, збиратися великими групами на одному місці, робити ополонки на переправах, ловити рибу поблизу водориїв та занадто далеко від берега. Завжди потрібно мати під рукою міцну мотузку 12-15 метрів із петлею на одному кінці та вантажем 400-500 грамів – на другому, тримати поруч із ополонкою дошку або велику гілку.