Обрали інтер’єр майбутнього

За інформацією Мінбуду, цього року лише в Києві збудують близько 1,5 млн. кв. м житла.
Тож, стимулюючи інтерес молоді до
перспективних технологій будівництва, Київський  національний університет будівництва та архітектури спільно з  ТОВ «Кнауф Гіпс Київ» провів міжнародний  конкурс  студентських архітектурних проектів.
Головна мета – залучити молодь до створення нових архітектурних форм, проте з використанням конкретного матеріалу – гіпсокартону. Такий вибір  основної  робочої сировини  спричинений останніми європейськими тенденціями в галузі будівництва.
На звання автора найкращого проекту претендувало п’ятдесят два учасники з п’яти країн світу: України, Ірану, Китаю, Марокко та США. Журі не ставило вікових обмежень: свої можливості та навички змогли показати студенти як других, так і шостих курсів. Окремі роботи викладачі вузу зарахують як курсові та дипломні.
Найкращим визнали проект студентки другого курсу  Ганни Якубовські, яка отримала премію у дві з половиною тисячі гривень. Це розробка  сучасного інтер’єру ресторану на п’ятдесят місць. Оригінальність ідеї у поєднанні з правильним та доцільним використанням запропонованого матеріалу принесла перемогу і, головне,  визнання. Як розповіла сама переможниця, до КНУБА  вона вступала неодноразово, але лише два роки тому стала студенткою цього навчального закладу. Дівчина пишається своєю перемогою, хоча ще й досі в неї не вірить: конкуренція була справді жорсткою.

Ліна ЛУК’ЯНЮК