Учать на авторів шедеврів

У Будинку вчителя презентували Київське вище професійне училище швацького та перукарського мистецтв.

Захід ішов під девізом “У людини все має бути прекрасним”. Учні ВПУ демонстрували свої здібності дизайнерів одягу, зачісок та майстерність приготування кулінарних шедеврів.
Колекції одягу вражали розмаїттям: від літніх пляжних сарафанів та спідниць до класичних вечірніх суконь. Більшість моделей юні дизайнери прикрасили українською вишивкою, що надало одягу  вишуканості й неповторності. До речі, одна з цих колекцій посіла перше місце на конкурсі “Калинове намисто” серед  студентів вищих навчальних закладів.
Зачіски, зроблені учнями училища, також різнилися за стилем: від повсякденних і стримано-ділових до молодіжних та експериментальних. Таких, приміром, як жіноча зачіска а ля панківський ірокез.
 У холі Будинку вчителя  тим часом виставляли  кулінарні шедеври. Усіх присутніх неабияк вразила майстерність майбутніх кухарів: варене яйце перетворилося на курча з крильцями, дзьобом та оченятами; зі звичайної редиски зробили мордочку Мікі Мауса; а баклажани, ніби за помахом чарівної палички учня-кухаря, стали схожі на справжніх пінгвінів.
Презентація училища довела, що його учні мають хист,  терпець, наполегливість і тонке відчуття краси. І демонструють, що не обов’язково витрачати тисячі гривень у супермодних  крамницях і салонах краси, якщо є хоч трохи вміння і фантазії. 
Директор училища Наталя Горбатюк каже: “Цей показ – яскравий приклад того, що навчатися у  професійному училищі нині дуже престижно.”

Олена ОВЕРЧУК