Сердючка проти Козловського

Ім’я представника України на «Євробаченні-2007» стане відомим 9 березня. Перший Національний телеканал вирішив знову провести конкурс з інтерактивним голосуванням. Змагатися у ньому буде вісім українських артистів.
Україна бере участь у міжнародному конкурсі п’ятий рік поспіль. Станом на 10 лютого 2007 року до Національної телекомпанії України подано вісімнадцять заявок від потенційних представників України на «Євробаченні -2007». З них десять – зовсім невідомих, причому двоє претенденток – громадянки Росії. Тож Перший Національний в особі президента Віталія Докаленка і директора Творчого об’єднання музичних і розважальних програм НТКУ Олени Мозгової вирішив запросити до участі в телевізійному конкурсі зірок першого рівня. Їх вісім: Вєрка Сердючка, Годо, Олена Гребенюк, Євгенія Власова, Віталій Козловський, Василь Бондарчук, гурти «не Ангели» та «Авіатор».
«Ми планували влаштувати закриту процедуру відбору, – розповідає пані Мозгова. – За правилами Європейської мовної спілки, яка опікується «Євробаченням», маємо на це право. Але, по-перше, із цих восьми претендентів важко обрати одного, і, по-друге,  інтерес до конкурсу у нашій країні великий».
Тож телевізійний концерт відбудеться 9 березня. Але представника від України обиратимуть не тільки глядачі інтерактивним голосуванням, а й кваліфіковане журі. 50% вибору належить глядачам, 50 – журі. До складу останнього входять Володимир Гришко, Віталій Докаленко, Олена Мозгова, а також танцюрист Святослав Горб, президент Асоціації спортивних танців, і дизайнер Оксана Новицька, керівник проекту «Кришталевий силует».
«Для мене го-
ловний критерій відбору – чи зможе виконавець зробити високоякісне, яскраве шоу на «Євробаченні», – резюмує Олена Мозгова. – Впевнена, що Андрій Данилко із цим завданням впорається».