З-під коліс вода, а зверху–бурульки

Як ходити тротуарами? Ближче до дороги – обов’язково втрапиш під холодний душ зі сніжного місива з-під коліс транспорту. А до будинків тулитися теж страшно: зверху вчора інтенсивно текло, час від часу брилами падав сніг із дахів, обривалися бурульки.

Згадайте класику – фільм “Джентльмени удачі”. Один з героїв попереджав перехожих: “Сюди не ходи, сніг башка потрапить”. Але то класика, а в житті такого давно немає, вже ніхто сніг із бурульками з дахів не скидає. Учергове  в цьому переконалися  в самому центрі столиці. Навколо Бессарабки цих бурульок під дахами – мільйон. І хоч би хто, як минулими роками, огородив стрічкою небезпечне місце. Де-не-де на бульварі Тараса Шевченка лише побачили ті стрічки – на розі з Пушкінською, при вході до “Укртелекому”. На вулиці Великій Житомирській теж кілька стрічок позначають небезпеку. А тротуари ж тут вузенькі, хочеш не хочеш, а тулишся до будинків. Тому доводиться йти, дивлячись не стільки під ноги, як угору, аби встигнути відстрибнути від брили снігу.
Щоправда, така ситуація лише в районах, де старі будинки – у них високі дахи і водостічні труби зовнішні. Саме біля тих труб і наростають бурульки. У спальних районах ситуація спокійніша – нові будинки обладнано водостоками,  прокладеними  всередині споруд.