Гуртожиток, арена і театр для коледжу

У Київському державному коледжі естрадного та циркового мистецтва відбулася зустріч викладачів із представниками київської влади.

Коледж відомий своїми визначними досягненнями. Випускники його неодноразово перемагали на міжнародних фестивалях у Монте-Карло та Парижі, а також відзначилися на “Пісенному вернісажі” цього року.
– У нас навчаються унікальні студенти, – говорить Олександр Чуніхін, директор коледжу. – Нещодавно порадувала випускниця Наталя Познякова. Вона здобула “золото” на міжнародному конкурсі “Цирк майбутнього”, що проходив у Парижі. Надзвичайно пишаємося такими відомими та успішними випускниками, як Наталка Могилевська та Анатолій Залевський. 
Київський естрадно-цирковий коледж уже відсвяткував
33-річчя. З усіх куточків світу їдуть до нього на навчання майбутні діячі цирку, тому  для коледжу важливо  забезпечити іногородніх та іноземних студентів гуртожитком.
– Ми прагнемо підтримати цей унікальний  заклад і допомогти йому вирішити нагальні проблеми, – сказала Світлана Зоріна, начальник Головного управління культури і мистецтв. – Протягом двох років ми плануємо побудувати гуртожиток та подарувати коледжу циркову арену. Це коштуватиме близько трьох мільйонів доларів. Збираємось також надати приміщення для циркового театру. Хочеться, щоб молоді таланти залишалися працювати в Україні, а не їхали за кордон.
Олександр  Прогнімак, депутат Київради і голова постійної комісії з питань культури, пообіцяв, що найближчим часом коледжу нададуть статус академії. “На 50 відсотків це питання вже вирішено”, – зазначив він.
Приємною несподіванкою став візит ще одного депутата Київради, актора Анатолія Хостікоєва. “Мені надзвичайно приємно вітати естрадних митців, адже ми однієї крові, – зізнався він. – Сердечні вітання й від Наталі Сумської, яка у захваті від коледжу”. Хостікоєв зізнався, що й сам може виконувати циркові трюки. Щоправда, під час жонглювання “цитрусовими” мало не поцілив у колегу. “Бачите, з ким працювати доводиться. Творчі люди – це страшна сила”, – пожартував  Прогнімак у відповідь.
З творчими досягненнями привітав по мобільному й Богдан Бенюк. Він не зміг приїхати на зустріч через зйомки у Хмельницькому. Хостікоєв переключив мобільний на гучний зв’язок, щоб усі змогли почути вітання його театрального друга. “Ваша справа – це боже діло, – сказав Бенюк. – Дуже вам вдячний, що навчили мене клоунських штукарств. Завдяки вам моя роль клоуна Гоші у фільмі “Капітан Крокус” була надзвичайно переконливою”.