Одеса: останній бар’єр для чемпіонок

Одинадцятий тур у національних жіночих перегонах зведе непримиренних опоненток – одеську “Джинестру” та черкаський “Круг”.
Одеситки і черкащанки, що чергували чемпіонські тріумфи минулого десятиліття, безкомпромісно конкурують і нині, коли гегемонія “Круга” стала беззаперечною, а “Джинестра” з відходом уславленого тренера Філіштинського обернулася на турнірного середняка. Чорноморська команда цьогорічного сезону – без особливих ілюзій, але з очевидним бажанням згадати славну минувшину. Сьогодні та завтра в Одесі відбудеться дійство з низки тих, що називають непередбачуваними: “Джинестра” проти “Круга”. Радше всього, для черкащанок це – останній бар’єр на шляху до чергового чемпіонства. В інших зустрічах ігрового дня зійдуться “Керкинітида” (Євпаторія) – “Іскра” (Луганськ), “Сіверськодончанка” (Сіверськодонецьк) – “Галичанка” (Тернопіль), “Орбіта” (Запоріжжя) – “Рось” (Біла Церква). А турнірне становище команд після догравання з восьмого туру “Орбіта” – “Сіверськодончанка” – 3:1 і 1:3 набуло такого вигляду: “Круг” – 37 очок, “Орбіта”, “Галичанка” – по 33, “Сіверськодончанка” – 32, “Джинестра”, “Керкинітида” – по 30, “Рось” – 23, “Іскра” – 22.
У чоловічих перегонах матчів з підвищеним інтересом одинадцятий тур не передбачає. Зате в минулому такий поєдинок був: “Азот”, обігравши безпосередніх опонентів із Маріуполя в п’яти з шести класичних сетів, закріпився на другій позиції і не змарнував останнього шансу наздогнати чинного лідера. Хоча зробити це чемпіонові минулорічного зразка буде неймовірно важко: харків’яни найближчим часом матимуть справу з аутсайдерами. Інша цікавинка стосується київських залізничників. Узявши гору над минулорічними призерами з Криму, наші земляки вирушили до столиці Слобожанщини на двобій із “Юракадемією”. Для останньої зустрічі зі столичним “Локо” матимуть доленосну вагу. Бо тільки дві перемоги залишать “Юракадемії” надії на щасливий фінал цьогорічного сезону.
Десятий тур: “Азот” (Черкаси) – “Азовсталь” (Маріуполь) – 3:1, 3:0. “Локомотив” (Київ) – “Кримсода” (Красноперекопськ) – 3:2, 3:0. “Юракадемія” (Харків) – “Локомотив” (Харків) – 1:3, 0:3. “Факел” (Івано-Франківськ) – “Локомотив” (Дніпропетровськ) – 2:3, 1:3.
Становище команд у турнірній таблиці: “Локомотив” Х. – 38 очок, “Азот” – 35, “Азовсталь” – 33, “Локомотив” Дн. – 30, “Кримсода” – 29, “Локомотив” К. – 27, “Факел” – 24, “Юракадемія” – 23.
Сьогодні та завтра зіграють: “Локомотив” Х. – “Факел”, “Локомотив” Дн. – “Азот”, “Азовсталь” – “Кримсода”, “Юракадемія” – “Локомотив” К.