Загрози пташиного грипу немає

В Україні підтримується стабільна епізоотична ситуація, повідомив заступник голови Державної ветеринарної служби України Володимир Горжеєв.  
За його словами,  нині не спостерігається загострення пташиного грипу. Щоб не допустити занесення  його, вжито всіх необхідних заходів безпеки. Зокрема, заборонено завозити продукцію птахівництва із Великої Британії та Північної Ірландії, а також Угорщини та Краснодарського краю Росії.
“Урядовою постановою голів райдержадміністрацій і органів місцевого самоврядування зобов’язано проводити контроль за оперативним виявленням фактів захворювання птахів у населених пунктах, – каже  пан Горжеєв. – Керівникам птахоферм ми порадили забезпечити роботу підприємств відповідно до ветеринарно-санітарних правил. Стараннями наших фахівців налагоджено виробництво двох вакцин від пташиного грипу. До потенційно неблагополучних пунктів, а таких в Україні залишилося тридцять вісім, вакцину направлять протягом тижня”.
Нині зима досить тепла, і більшість птахів залишилися в Україні. І хоча небезпеки пташиного грипу поки що немає, у Міністерстві аграрної політики усе ж таки радять не випускати домашню птицю на  відкриті пасовища, ставки, річки, щоб унеможливити контакт з дикими перелітними птахами.