Коли сусіди налаштовані на контакт

На прес-конференції Надзвичайного і Повноважного Посла Польщі в Україні Яцека Ключковського журналістів найбільше цікавили питання легалізації наших заробітчан, інвестицій в українську економіку та постачання польського м’яса.
Пан Ключковський заявив, що нема таких проблем, які не могли б розв\'язати налаштовані на довгостроковий контакт та співробітництво сусіди. Питання легалізації українських робітників-аграріїв, за словами дипломата, уже вирішено.
На зустрічі експертів ветеринарних служб України та Польщі, що відбулася у Варшаві, сторони узгодили позиції щодо імпорту продукції українського бджільництва. Заборону ж експортувати  польське м’ясо, ймовірно, буде скасовано вже в березні.
Щодо інвестицій, сказав пан посол, то це в руках бізнесменів, а не політиків, які, проте, мають створювати належний інвестиційний клімат.
Йшлося і про осуд сумнозвісної операції “Вісла” й створення у містах Перемишлі та Львові Українського і Польського Домів. Польща “Віслу” засудила ще п’ятнадцять років тому і по можливості відшкодувала переселенцям завдані збитки. “Що було – не загуло. І з цього ми маємо зробити відповідні висновки і не припускатися подібних помилок”, – зазначив пан Ключковський.