Олександр Омельченко сам сплатив тарифи і за себе, і за сина

Але інших киян знову закликав поповнити ряди комунальних боржників і виходити на Майдан.

Щодо тарифного питання у столиці Олександр Олександрович нічого нового на своїй черговій прес-конференції не сказав. Окрім пропозиції законослухняним киянам, які оплатили нову квартплату, вибачитися перед сусідами. “Учіться самозахищатися, не чекайте Олександра Омельченка”, – заявив екс-мер.
Сам же Омельченко сплатив тарифи і за себе, і за старшого сина.
Живе Олександр Олександрович у трикімнатній службовій дачі в Кончі-Заспі. Платіжки йому надсилає місцевий жек. За київську квартиру сина – в.о.посла України в Швейцарії – платіжку виписали, ясна річ, у столичному. Ян Олександрович по телефону попросив батька розрахуватися за новими тарифами. Батько, схоже, не сперечався, журналістам пояснив: “Він – дипломат…”
За часів Омельченка міська влада теж переглядала тарифи, за визначенням екс-мера, “так ювелірно і ніжно, що кияни не відчули”.
– Ювелірно – це коли чоловік жінці дівчинку робить, а неювелірно – хлопчика, – пояснив метод “тарифних стосунків” колишньої мерії з киянами його автор. У Омельченка, до речі, як відомо, лише двоє синів.
Екс-мер погоджується, що недосконалий закон про референдуми робить цю затію малоймовірною: “Я не брав участі як ініціатор, бо по життю завжди був реалістом”. Замість референдуму, Омельченко пропонує “зробити те, що зробили два роки тому на Хрещатику і майдані Незалежності”.
– Цивілізовано, організовано, демократично дозволяється пікетувати, висловлювати владі недовіру через маніфестації. Кияни це вміють робити, – каже Омельченко. На жаль, при цьому не згадує, за чиїм позовом суд дозволив міліції розганяти пікети й зносити намети попередніх “революцій” – “Україна без Кучми”, “Повстань, Україно!” тощо.
 Саме за це той же Юрій Луценко, колишній координатор акції “Україна без Кучми”, може відповісти Омельченкові взаємністю. Бо останній, хоч як дивно, покладає саме на Луценка, міліцейського екс-міністра, та на колишнього начальника столичного главку МВС депутата Київради Ярему провину за те, що досі не затримано аферистів “Еліта-Центру”. З себе Омельченко вину знімає, каже, що побудувати житло для ошуканих киян має вже нова влада. Тим часом колишній мер обіцяє “завершити з комунальними тарифами” і взятися за “найдорожчий хліб у Києві”. Та чи сам цього бажає? Бо, виходячи з прес-конференції, дорікнув журналістам. “Мене проміняли… Куди дивилися? Отако, – Омельченко, піднявши підборіддя, провів пальцем по шиї, – ще наїстеся!..”