Фракція “НУ” в Київраді змінила голову

На офіційному сайті “Нашої України” з’явилася інформація такого змісту: “Відбулося спільне засідання фракції “Наша Україна” в Київраді та Ради міської організації партії “Наша Україна”, на якому, зокрема, обговорювалися результати звітно-виборчої конференції столичної організації партії, що пройшла  3 лютого. На пропозицію лідера столичних нашоукраїнців Миколи Мартиненка, шляхом відкритого голосування співголовами фракції “Наша Україна” у Київраді обрано В’ячеслава Непопа (НУ) , Валерія Миронова (НУ) та Олександра Нощенка (НРУ).
“Інститут співголів є новим механізмом організації роботи фракції і покликаний не лише оптимізувати її діяльність, але й забезпечити представництво у керівництві фракції обох політичних сил, що входять до київського блоку “Нашої України”, – партії “Наша Україна” та Народного Руху України”, – зазначив Мартиненко”.
Постає запитання: “А що сталося із Дмитром Андрієвським, колишнім лідером фракції?” Виявляється, він склав повноваження. Із достовірних джерел нам стало відомо, що причина усунення Дмитра Йосиповича від фракційного керма у Київраді – зіпсовані стосунки з деякими однопартійцями. Подейкують, що пан Андрієвський виношував плани очолити міський осередок і навіть проводив відповідні консультації з цього приводу із впливовими партособами.
За відсторонення Андрієвського з посади голови фракції з 37 присутніх на засіданні проголосували 34 достойники. Проти був лише Володимир Присяжнюк. Ще двоє утрималися. Один із них – Валерій Борисов. У деяких ЗМІ повідомлялося, що Андрієвського з Борисовим об’єднують спільні бізнес-інтереси. Але позиція “я не проти і не за” ставить такі твердження під сумнів.
Прикметно й те, що Андрієвський може позбутися ще одного, образно кажучи, крісла. Нині він очолює політвиконком міської організації “Нашої України”. Так-от, той же Мартиненко запропонував увільнити колегу від цих обов’язків і навіть зробив відповідне подання на ім’я голови центрального політвиконкому партії.
Цікаво, що свого часу саме Микола Володимирович протежував Андрієвського на голову політвиконкому.

ТИМ ЧАСОМ
“У нас різні погляди”

Лідер столичного осередку “Нашої України” народний депутат Микола Мартиненко на запитання кореспондента “Вечірки” про особистий конфлікт із депутатом Київради Дмитром Андрієвським заявив, що “чутки і власні питання не хочу коментувати”.
– Зміна керівництва фракції пов’язана з форматом нашого блоку, у якому є представники не лише “Нашої України”, а й Народного Руху. Тому спробуємо працювати у такому режимі, де є три співголови від обох партій, – пояснив Мартиненко. Він за ротацію і проти “довічного обрання на будь-яку посаду”. Проте погодився, що “хоч невеличкі, але є проблеми у фракції”.
Дмитро Андрієвський сказав, що “на погляд членів ради, фракція недостатньо чітко працювала, тож прийнято рішення підсилити її керівництво, хоча якихось принципових зауважень не було”.
– Попереду в нас ще  основний бій, куди фракцію поведуть Миронов, Нощенко
і Непоп, – заявив Андрієвський. – Я принципово сказав, що фракцією має керувати одна людина, яка бере на себе відповідальність, і разом з депутатами визначає політику фракції. Три голови – це нова модель.
Наскільки вона буде спроможною, побачимо найближчим часом, зокрема й з позиції фракції.
Андрієвський наголосив, що розбіжностей у його власній позиції і позиції фракції “до вчора” не було. Особисті стосунки з Мартиненком Андрієвський вважає “дуже вузькою темою, яку не варто коментувати”. Хоча й зізнався: “У нас різні погляди на партійне будівництво і партійне керівництво”.
Екс-лідер фракції не вважає такі стосунки конфліктом і наголошує лише на політичному аспекті непорозумінь. Андрієвський не забажав також прояснити чутки щодо свого можливого переходу до БЮТ. Натякнув, посміхнувшись, на імперативний мандат. Хоч і зазначив, що він не стане головним чинником, коли доведеться ухвалювати остаточне рішення. Можливо, це й збіг, але, до речі, учора вранці Андрієвський тривалий час розмовляв про щось “конфіденційне” з лідером осередку партії “Батьківщина” Анатолієм Семиногою.
“Я не бачу в цьому не лише якоїсь трагедії, а й ознак розколу. Треба давати шанс різним людям. Андрієвський – депутат відомий, потужний, він себе ще як проявляв, так і проявить”, – вважає член ради київського осередку “Нашої України”, парламентарій Борис Беспалий.