“Арсенал” омолоджується і зміцнює перспективу

Столичний футбольний клуб, доля якого має вирішитися наприкінці лютого, – торги по “Арсеналу”, як відомо, призначені на 27 число, – знову вибрався до Туреччини.

Це вже другий вояж арсенальців на турецьке узбережжя Середземного моря. Як і січневий, він триватиме два тижні. Навчально-тренувальний збір передбачає дворазові щоденні заняття та низку контрольних зустрічей з іноземними колективами.
Олександр Заваров, наставник “Арсенала”, повіз на чужину двадцять двох футболістів. Істотних кадрових змін, порівняно з січневим варіантом, не відбулося. Проте новачки в команді з’явилися.
Як і минулого року, каноніри зробили ставку на орендованих гравців. І знову – на молодих динамівців і гірників. Приміром, столичні клуби порозумілися щодо Герасим’юка: динамівський хавбек із неабиякою перспективою продовжить виступи в “Арсеналі” на засадах оренди. Разом із ним перебралися до табору канонірів оборонець Кицута (восени грав за “Харків”) і воротар дублювального складу “блакитно-білих” Копил. А от з “Шахтаря” приїхав оборонець Федецький. Ще двоє гірників – напівоборонці Бредун і Ярошенко – пролонгували свої угоди з киянами.
Нарешті, про лінію нападу. Повернувся з мандрів Росією молодий Батальський. Очевидно, він виступатиме в команді Заварова і навесні. А грузинський форвард Джакобія, трансферні права на якого належать “Металістові”, спробує надолужити згаяне в “Арсеналі” восени, коли він пропустив аж чотири місяці через тяжку травму.
Отже, плакати за канонірами рано. Судячи з усього, вони не розтринькали ні клубної, ні турнірної перспективи. Молодому – за середнім віком гравців – колективу до снаги приємно подивувати футбольний люд і в другому колі чемпіонату країни.