Незгасима свічка української мови

“Свічка, захищена долонями від вітру”  –  така емблема Cьомого Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

У Київському палаці дітей та юнацтва відбулося  нагородження учасників  третього етапу цього конкурсу, який розпочався торік у листопаді. Здавалося, ще недавно 43 тисячі учасників писали свої роботи, а вже  27 переможців шкіл столиці приймають нагороди від організаторів конкурсу. Свої привітання їм висловив  виконавчий директор Ліги українських меценатів Михайло Слабошпицький. Він згадав слова Конфуція: “Замість того, щоб цілий вік нарікати на темряву –  засвіти свою свічку”. Саме ці слова любив повторювати Петро Яцик, людина, яка започаткувала Міжнародний конкурс з української мови.
Переможцями конкурсу визнано не лише учнів з 3-го по 10-й класи, а ними також стали студенти першокурсники. Цього року участь у змаганнях брали навіть курсанти вищих військових закладів та слухачі військових академій. Разом із учнями-переможцями нагороди отримали  і їхні вчителі, які з гордістю за своїх молодих вихованців виходили на сцену.
Незабаром стануть відомі результати четвертого етапу конкурсу,  журі перевіряє роботи його учасників. Нагородження переможців відбудеться у травні в Національному академічному драматичному  театрі імені Івана Франка. Крім цінних подарунків вони отримають грошові винагороди від трьох до семи тисяч гривень.

Галина МАКАРЕНКО