Обережно комедія

Київський драматичний театр ”Браво” завжди дивує  глядачів оригінальними  виставами.

Кожна з нових постановок має свою родзинку. Винятком  не стала  і прем’єра комедії ”Обережно! Хижаки”.
Сюжет вистави хитросплетеним не назвеш. Головна  дійова особа – вдова Анфіса Львівна, яка після смерті свого заможного чоловіка намагається зберегти весь статок,  дев’яносто відсотків  якого небіжчик залишив своїй позашлюбній  дочці Діані. Остання ж виявилася  доволі кмітливою дівчиною і змогла отримати те, що їй належить. У постановці задіяно вісім акторів. Зазвичай у театрі в одні виставі грають три-чотири актори. Адже своєї власної трупи ”Браво” не має, а тому змушений запрошувати акторів з інших київських театрів.
Оскільки комедія сучасна, то, звичайно, не обійшлося без жаргонізмів, сленгу, що надає п’єсі відповідного колориту.  Такі мовні вкраплення в репліках акторів особливо припали до душі молодим глядачам. Удалі  жарти, сцени викликали шквал сміху й емоцій: ”Ображена жінка ще гірша від підвищення цін за комунальні послуги”, ”Ці руки нічого не крали...” Крім того,  кожен з акторів доповнив свій сценічний образ атрибутами клоунського вбрання: кумедними, майже абсурдними накладними носами, вухами, різнокольоровими капелюшками.
Робота над комедією тривала майже півтора місяця, проте з великою трьохмісячною перервою. Після відпочинку репетиції почалися з новими ідеями та  змінами. До речі, як зізнаються самі актори,  комедія ще  й досі удосконалюється. Світло,  хореографія посідають не останнє місце в театральній постановці, і саме ці тонкощі режисерської роботи не мають свого остаточного варіанту.
Хоч як  дивно, але у вечір прем’єри автора сценарію і режисера Валентина Тарасова не було в залі. Вже потім з’ясувалося, що він взагалі дуже рідко відвідує власні  вистави, а тим паче, коли його творіння вперше має оцінити київська публіка…
Майже дві години перипетій тримали увагу кожного  і ніщо не могло порушити той зв’язок, який виник між акторами і глядачами. Безперечно,  комедія матиме успіх у київських театралів..
Ліна ЛУК’ ЯНЮК