Комунальне майно повернуть до комунальних рук

На наступній сесії депутати Київради визначать подальші кроки формування КП “Київтеплоенерго”.

30 січня 2007 року постійна комісія Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу на своєму черговому засіданні окреслила подальші кроки процесу формування комунального підприємства “Київтеплоенерго”, рішення про створення якого було прийняте Київрадою 28 вересня 2006 року.
Комісія з питань ЖКГ і ПЕК ухвалила рішення про внесення до порядку денного 4 сесії V скликання Київради питання про “Про підготовку до передачі комунальному підприємству “Київтеплоенерго” майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Києва”.
У проекті рішення, підготовленому депутатами з  цього питання, йдеться про доручення Головному управлінню комунальної власності розробити порядок передачі комунальному підприємству “Київтеплоенерго” майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Києва, його перелік та терміни передачі
Крім того, в документі вказано на необхідність виконання цього доручення у місячний термін в “зв’язку із закінченням у травні 2007 року дії Угоди щодо реалізації проекту управління та реформування енергетичного комплексу м. Києва між Київською міською державною адміністрацією та Акціонерним товариством “Акціонерна енергопостачальна компанія “Київенерго”.
Згідно з вищезгаданою угодою, енергогенеруючі підприємства, які є власністю Київської міської територіальної громади (ТЕЦ-5, ТЕЦ-6, магістральні мережі, котельні, бойлерні, підстанції), знаходилися в управлінні компанії “Київенерго”.
Як уже повідомлялося, фінансові показники діяльності компанії “Київенерго” визнано низькими.
Саме таких висновків дійшла інвентаризаційна комісія, яка була створена з представників усіх депутатських фракцій Київради, і до
1 грудня 2006 року проводила перевірку ефективності експлуатації компанією “Київенерго” цих столичних об’єктів.
Тому столична влада прийняла рішення про передачу енергогенеруючих потужностей у пряме управління нового комунального підприємства “Київтеплоенерго”, яке за словами заступника Київського міського голови – секретаря Київради О.Довгого, “дозволить місту впровадити на підприємствах менеджмент, що зможе налагодити більш ефективну господарську діяльність з експлуатації об’єктів, що належать до комунальної власності територіальної громади м. Києва”.