До нас завітає «Карнавалія»

П’ять сотень дипломатів, політиків, бізнесменів та діячів культури  завітають у масках на бал-маскарад «Карнавалія», який  відбудеться у колонній залі Київської мерії на Стрітення. І що найцікавіше –  на   ньому зустрінуться не лише літо із зимою, але й українські народні костюмовані дійства з Віденським балом та Венеціанським і Бразильським карнавалами. А сама  «Карнавалія» відкриє новий бальний сезон в Україні.
Благодійний фонд «Мистецька скарбниця», який очолює   Тетяна Логуш,  пропонує заснувати нову культурну традицію – ознайомлення українців з танцювально-карнавальними звичаями різних країн. До того ж, запрошені на бал зможуть  переконатися, що українські народні костюмовані забави дуже близькі до європейського культурного контексту.
Євген Бистрицький, виконавчий директор міжнародного фонду «Відродження» розповів: «Перша «Карнавалія»», яка відбудеться 17 лютого, запрошує в гості до українських забав повноважних представників двох найвідоміших карнавалів – Венеціанського та Бразильського, а також Віденського маскарадного балу. Мистецькі колективи занурять гостей у чудову атмосферу традицій Італії, Бразилії та Австрії».
За український настрій відповідатимуть гурт «Пікардійська терція» та етнічні хореографічні колективи «Кралиця», «Арс-нова». Правитиме балом оркестр під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України маестро Германа Макаренка. А майстер-класи для учасників балу проведе Ігор Соронович. Він уже відомий як тренер учасників проекту «Танці із зірками». «Кожен може освоїти ази танцювального мистецтва, лише треба дуже цього захотіти, – переконаний Ігор. –  Наталя Могилевська та Остап Ступка навчилися «рухати ногами» лише за два місяці. Тепер вони можуть змагатися з танцюристами світового рівня».
Під час самого карнавалу відбуватимуться аукціони та лотереї. Серед лотів переважатиме видавнича продукція. Наприклад, Руслана представить книгу Дяченків «Дика Лана».  Охочі потрапити на бал, можуть придбати квитки за 100-150 доларів. 
Зібрані кошти спрямують на поповнення фондів дитячих українських бібліотек, відкриття видавництв і книгарень та популяризацію вітчизняної літератури.