Богдан Ступка – найулюбленіший діамант дружини

Народний артист України, художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Богдан Ступка отримав престижну російську незалежну премію «Тріумф».

«Триумф нечаянно нагрянет, когда его совсем не ждешь», – пожартував з цього приводу Богдан Сильвестрович на прес-конференції. Видатний український актор не приховує, що разом із статуеткою «Золотий ельф» отримав грошову премію – 50 тисяч доларів. «На такі кошти й квартири в Києві не придбаєш, – сміється. – Тому я зробив подарунки своїм рідним, собі ж нічого не купив».
 Поділився Ступка й негативними враженнями від церемонії вручення премії. «Страшенно неприємно було дивитися, як були одягнені молоді актори, – обурюється. – Та ж Марина Александрова з’явилася на таку важливу для неї подію в потертому светрику та подертих джинсах. Я вважаю, що Тріумф буває раз у житті».
На урочисте вручення до Москви приїхала вся родина лауреата: вірна половинка Лариса, син Остап із дружиною Іриною та онуки. «Я дуже пишаюся своїм батьком, – сказав Остап Ступка. – Хоча це не перша нагорода у його житті, однак для батька одна з найпрестижніших».
Сам Богдан Сильвестрович вважає, що його найбільше досягнення – сім’я. «Ми дуже підтримуємо один одного. А коли мою дружину запитали, чи має діаманти, то вона відповіла, що найулюбленіший діамант – її чоловік».
У найближчих планах актора – зйомки фільма Володимира Бортка «Тарас Бульба», де він гратиме головну роль, а його син Остап – козака Вертихвоста.
А у лютому на Берлінському кінофестивалі відбудеться світова прем’єра найочікуванішого фільму Кіри Муратової «Два в одному», де головні ролі виконали Ступка та Рената Литвинова. Українські глядачі зможуть побачити картину у березні. Фільм також покажуть на фестивалі у Вісбадені та на ХХ церемонії нагородження премії Російської Кіноакадемії «Ніка».