Чотири шматки Франції

Із 31 січня по 3 лютого у кінотеатрі «Україна» – вечори французького кіно. У програмі – чотири нові цікаві стрічки із Франції.

У фільмі «13 tzameti» режисера Ґела Баблуані дія відбувається у віддаленому куточку морського узбережжя. Двадцятидворічний Себастьян лагодить дах будинку, у той час як власник помешкання раптово помирає від передозування наркотиків, отримавши перед цим повідомлення. Себастьян забирає конверт і вирішує видати себе за адресата. Для нього починається гра-пошук, яка приводить Себастьяна до підпільного закритого товариства – жахливого світу, де одні люди б’ються об заклад на життя інших.
«У Парижі» Крістоф Оноре – сентиментальні пригоди двох братів. Фільм вирізняється елегантністю, а також вдалим поєднанням комічності та емоційності. Цією роботою автор ніби нагадує нам про колишній кінематограф, не заперечуючи сучасного.
«Тубільці» Рашида Бушареба – історична стрічка, дія якої відбувається 1943 року.
Абделькадер, Саїд, Мессауд та Яссін ніколи не ступали на французьку землю, але під час війни, як і 130 тисяч інших «тубільців», вступають до лав французької армії, аби боротися за звільнення від фашистської навали своєї Батьківщини. Ці герої, імен яких вже ніхто не пам’ятає, здобували перемогу в Італії, Провансі та Вогезах. Але одного дня вони опиняються сам на сам із німецьким батальйоном, захищаючи маленьке ельзаське селище.
Анімаційна стрічка «Азюр та Асмар» метра французької мультиплікації Мішеля Осело розповідає про пригоди двох хлопчиків: блакитноокого Азюра, сина володаря замку, і чорноокого Асмара, сина годувальниці, яка виховала їх як рідних братів. Але життя раптово розлучає друзів. Пізніше, в юності, Азюр вирушає до країни своїх мрій на пошук Феї Джинів. Там він зустрічає Асмара, сповненого рішучого бажання заволодіти Феєю, долаючи всі небезпеки і чари в країні чудес...