Кличко: політики б’ються, як жінки

Віталій Кличко провів майстер-клас для «Школи молодих політиків».

Щоправда зустріч перетворилася на прес-конференцію, оскільки журналістів прийшло набагато більше, ніж молодих політиків. Питання були різні: і про бокс, і про тарифи, і про те, чому Віталій пішов у політику.
– Я багато часу провів за кордоном, – сказав Віталій Кличко. – Повертаючись додому, питав себе: чому в Україні не діють закони, так як в інших країнах. Узагалі є два шляхи змінити цю ситуацію: вийти з транспарантами на вулиці і влаштувати мітинг, або ж змінити все з середини, використовуючи інструмент політика вибравши для себе другий варіант. Те, що «Пора» не пройшла до Верховної Ради, а я не зайняв крісло мера, це є свідченням того, що ці дві мети мали різні вектори, потрібно було сконцентруватися на чомусь одному.
Запитали його і про особисте ставлення до «потасовок» у Київраді.
– Це якраз і є результат суперечностей, різновекторної діяльності депутатів Київради, – відповів Віталій. – Ви знаєте, було дуже неприємно там перебувати. Я не використовував свої боксерські здібності, і в жодному разі цього не зроблю, адже застосування фізичної сили – це прояв слабкості. І взагалі, як на мене, депутати б’ються, як жінки.
Наостанок спортсмен розповів про свої мрії, які йому ще треба втілювати в життя. Приміром, написати разом із братом історію боксу.