Реабілітовано «першотравневу двійку»

Учора Верховний Суд України зняв останню статтю звинувачення у справі Віктора Кукси та Георгія Москаленка, відомих як «Першотравнева двійка».

Йдеться про «незаконне зберігання та використання зброї». Цією «зброєю» був звичайний кухонний ніж, яким Віктор Кукса зрізав радянський прапор над будинком Інституту народного господарства, та самопал, яким Георгій Москаленко мав попередити друга у разі небезпеки.
У заключному рішенні оголошено: «Президія Верховного Суду України прийняла рішення погодитися з пропозицією Генеральної Прокуратури України та поданням 5 суддів. Судові рішення стосовно В.Кукси і Г.Москаленка скасувати і закрити. Осіб реабілітовано».
В інтерв’ю ЗМІ голова Громадської організації «За реабілітацію «Першотравневої двійки» Валерій Кравченко зазначив, що найближча мета організації – зняти всі сфабриковані статті звинувачення щодо Василя Овсієнка, Миколи Горбаля та Володимира Мармоса, а також з тих, кого вже нема з нами: В’ячеслава Чорновола, Олекси Тихого та інших.
Зі свого боку Віктор Кукса заявив: «Сподіваюсь, що наша реабілітація стане дорогою до реабілітації всіх інших репресованих. В Україні не має бути політичних в’язнів та людей зі сфабрикованими статтями».