Говорили про «хутірний настрій

Не стільки про хресний хід на Аскольдову могилу і майбутню панахиду по загиблих у Крутах гімназистах говорили патріоти України на вчорашній прес-конференції. А про те, як Всеукраїнська Народна Рада «Захистимо Україну» має намір захищати гарних хлопців від поганих.

Серед гарних було названо екс-міністра МВС Юрія Луценка і міністра МЗС Бориса Тарасюка. А про поганих сказали, що дехто з недержавних мужів, обтяжених державною владою, готує Україні щось на кшталт «Крути-2».
Заступник голови Конгресу українських націоналістів Володимир Борейчук упевнений: «200 тисяч стражів порядку легко упораються з
50-тисячною українською армією, а потім...»
В історії усе повторюється. А вона любить дати, факти і висновки. Далекого 1918 року президент України Михайло Грушевський нічого не зробив для створення національних збройних сил.
А коли запахло смаженим – послав на забій хлопчаків. Стати в стрій з останніми захисниками Української народної республіки ні Михайло Грушевський, ні Володимир Винниченко не схотіли.
Після падіння УНР її перший президент повернувся додому і став першим більшовицьким президентом Академії наук України. 
А Володимир Винниченко емігрував і, проїжджаючи через Австрію, сказав: «Ми програли тому, що в нас було дві зброї – національна і соціальна. Соціальною ми боролися із національною, а треба було їх об’єднати».   
Та про об’єднання українські націоналісти, які зазнали поразки на минулих виборах, і не думають. Значно простіше говорити про «хутірний настрій нації», через який сталася трагедія в Крутах.