Сумнівний товар – до святкового столу

Співробітники відділу ветеринарної міліції та Управління державної служби по боротьбі з економічними злочинами ГУ МВС України в місті Києві виявили підпільне складське приміщення-цех.

Розташувався цей об’єкт у Солом’янському районі на території одного із товариств з обмеженою відповідальністю. Там спритні ділки зберігали, переробляли, чистили і фасували рибу елітних сортів: сьомгу, горбушу, осетер,  щуку. Далі  товар доставляли у найдорожчі ресторани міста. Столичні правоохоронці зазначають, що наразі загальну кількість продукції, що була поширена з цього цеху  на стіл киян, встановити важко. Однак тоді, коли на склад завітала міліція, там у жахливих антисанітарних умовах, без контролю за температурним режимом у холодильниках, без маркування і відповідних документів, які  засвідчували б якість та безпеку продукту, зберігалося понад 800 кілограмів риби. Також було встановлено, що діяльність приватного підприємства здійснювалася без відповідних дозволів ветеринарної служби та будь-якого контролю з боку санстанції. Усю рибну продукцію знято з реалізації і передано на зберігання власнику до вирішення питання згідно з чинним законодавством.
За словами начальника центру громадських зв’язків ГУ МВС України в місті Києві Володимира Поліщука, подібні випадки, на жаль, не поодинокі. Такого характеру порушення зафіксовано в багатьох районах столиці.  Їх виявили правоохоронці під час оперативно-профілактичного відпрацювання міста, що розпочалося 15 грудня минулого року й триватиме до кінця січня цього року. У ході операції перевірено понад 12 тисяч столичних об’єктів,  зокрема магазини, бази, ринки, заклади роздрібної торгівлі, а також аптеки, готелі, вокзали. Сумнівних харчових продуктів вилучено більш ніж на 3 мільйони гривень. Тютюнових виробів – майже на 500 тисяч гривень. Знято також  з обігу 1,6 тонни ікри.  Знайдено майже 150 тисяч пляшок фальсифікованої алкогольної продукції на суму понад 2,5 мільйона гривень. Страшно навіть уявити, скільки  громадян постраждало б на свята, придбавши з полиць такі небезпечні товари.