Київський футбол у теплих краях

Наші вищолігові земляки звично вибралися до зарубіжжя. «Динамо» висадилося десантом в Еміратах, «Арсенал» – у Туреччині. Сприятливий клімат і побутові зручності дають змогу вітчизняним футболістам готуватися до регулярного сезону в оптимальних умовах. А присутність потенційних спаринг-партнерів – ще й грати контрольні зустрічі.

«Динамо»: яскрава перемога для початку. Першим опонентом лідера національного чемпіонату в новому році став титулований німецький «Гамбург». Майже чверть століття тому він заволодів Кубком європейських чемпіонів, обігравши на шляху до фіналу й наше «Динамо». Тепер українці взяли переконливий реванш, розгромивши спаринг-партнера з рахунком 4:1. Хет-триком відзначився угорський юніор Фаркаш, ще один гол записав на свій баланс Гусєв. Голи Фаркаша, до речі, рекомендованого киянам уславленим хавбеком команди зразка 80-х років минулого століття Василем Рацом, який нині мешкає в Угорщині, виявилися різноманітними. Однак найяскравішим був перший: отримавши передачу з глибини поля, номінальний лівий напівоборонець українського віце-чемпіона спрямував м’яча в сітку потужним ударом без підготовки та злету. Німці відігралися зі штрафного: серб Любойя, якого колись прагнуло «підписати» й «Динамо», технічно переграв непереконливого Рибку. Втім, жодних підстав для ейфорії бути не повинно. По-перше, це товариський матч. А по-друге, суперник не задіяв оптимальний кадровий варіант. І все-таки початок виявився вдалим, а це завжди приємно. Не менш цікавою є й інформація про склад української команди. Анатолій Дем’яненко розподілив її на два тайми майже рівноцінно. Але до перерви він задіяв двох «опорників» і одного форварда, після перепочинку – навпаки. Інша цікавинка: всі голи припали на другий тайм. Шкода, проте травми зазнав Ребров.
«Арсенал»: осічка на старті. Каноніри, що називається, потрапили з корабля на бал. Ще й не встигнувши, як слід, акліматизуватися в сонячній Туреччині вони зіграли спаринг з місцевим елітним клубом «Денізліспор». І програли з мінімальним рахунком. Як-то кажуть, тренери отримали чимало інформації для роздумів. А втім, узимку головне не результат, а можливість підсилитися кадрово. Зважаючи на це, маємо для свого читача насправді ексклюзивні новини. «Арсенал» переглядає здібну молодь. Крім уже знаних резервістів, лави канонірів можуть поповнити хавбек Старенький (має досвід виступів у білоруській вищій лізі), Шахов і Старгородський (екс-«Таврія»), а також гравець молодіжної збірної Тунісу Вагибі. Їхні можливості тренери перевірять в наступних спарингах: завтра – проти албанської «Тирани» та російського «Терека», 21 січня – проти узбецького «Олімпіка», за тиждень – проти російського «Сибіру».