Бубон Руслани допоможе онкохворим дітям

Благодійний фонд «Сіяння» провів у клубі «Диско Радіо Хол» вечірку з аукціоном під назвою «Ніч після Різдва». Як продовження акції «Врятуй моє життя», мета якої – зібрати кошти на лікування та підтримку онкохворих дітей.

Присутній на вечірці головний дитячий онколог МОЗ України Григорій Климюк навів шокуючий факт: в Україні щодня у трьох дітей виявляють злоякісні пухлини. «Але майже 70 відсотків з них можна врятувати. На жаль, держава не здатна забезпечити повноцінне лікування всіх хворих дітей, бо лише на одного маленького пацієнта потрібно 75 тисяч гривень».
Організатори запросили багатьох відомих українців. Проте прийшло лише кілька чоловік.
Тут їх розважали ведучий Андрій Джеджула та зірки сцени Віктор Павлік, Карина Плай та Росава. До речі, Віктор Павлік як справжній поціновувач мистецтва придбав картину за півтори тисячі гривень. Натомість власники «пухких гаманців» веселилися на славу: посьорбували екзотичні коктейлі, смакували дарами моря та обговорювали зі своїми партнерами ділові питання і не поспішали долучитися до благодійності.
Але аукціон усе ж таки відбувся. Справжній фурор викликав бубон Руслани, з яким вона виграла «Євробачення». Київський бізнесмен, який побажав залишитися невідомим, придбав його для дружини за 550 доларів. Ціна ж інших лотів коливалася від 200 до 300 «зелених». Приміром, рідкісна монета 1773 року пішла лише за 200 доларів, а логарифмічна лінійка, яка колись коштувала два карбованці, – за 320 доларів. Цікаво, що під час аукціону найбільшу активність виявили журналісти, які були згодні віддати останні копійки на допомогу дітям.
Організатори пообіцяли, що кошти від благодійного аукціону направлять на підтримку дитячого відділення Інституту онкології АМН України.