Громадянам, які отримують субсидії, додатково компенсуватимуть оплату за житлово-комунальні послуги

Київський міський голова підписав розпорядження «Про соціальний захист населення в умовах запровадження економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги».

Як повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ірена Кільчицька, з 1 січня 2007 року Київською міською владою запроваджується надання громадянам, які отримують житлові субсидії, додатково ще часткових компенсацій на оплату житлово-комунальних послуг.
Компенсація населенню міста Києва на оплату житлово-комунальних послуг є щомісячною адресною безготівковою допомогою та надається громадянам з міського бюджету для відшкодування додаткових витрат на оплату житлово-комунальних послуг, пов’язаних із підвищенням цін та тарифів.
У разі призначення громадянину субсидії з державного бюджету, компенсація з міського бюджету призначається на термін, на який призначена субсидія за рахунок державного бюджету, але не раніше, ніж з 01.01.2007 р.
Компенсація з міського бюджету призначається з місяця звернення громадянина на термін 6 місяців.
Громадяни, яким призначено державну житлову субсидію, виходячи з 20% плати за житлово-комунальні послуги, з січня місяця 2007 року будуть сплачувати за житлово-комунальні послуги  15% свого середньомісячного сукупного  доходу.
Якщо громадянин має право на субсидію з державного бюджету при обов’язковій сплаті за житлово-комунальні послуги 15 відсотків від сукупного середньомісячного доходу, то з січня 2007 року родина буде сплачувати 10 відсотків свого середньомісячного сукупного доходу.
Часткова компенсація розраховується виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, зокрема осіб, призваних на строкову військову службу.
Очікувана кількість звернень за частковою компенсацією у 2007 році буде до 200  тисяч сімей.