Вшанували митця

Відтоді, як Лук’янівському цвинтарю надали статус історико-меморіального заповідника, це місце системно упорядковується: прибираються могили, ремонтуються надгробки, встановлюються пам’ятники видатним пращурам.

Учора тут, на могилі відомого українського художника Миколи Мурашка, відкрили пам’ятник. Художник писав і працював у Києві з 1868 року. Заснував у місті художню школу, яка увійшла в історію під назвою Київська рисувальна школа. Вона відіграла величезну роль у розвитку образотворчого мистецтва в Україні. Мурашко працював і підтримував мистецтво представників, обстоював їхні принципи і використовував дух передвижництва у своїх роботах. Художник заклав основи педагогіки рисувального мистецтва. Його книжка «Спогади старого вчителя» довгий час була підручником для молодих художників.
У відкритті пам’ятника взяли участь представники Міністерства культури, Національної спілки художників України, Музею українського образотворчого мистецтва, громадськості міста.
Автор надгробка на могилі М.Мурашка випускник Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури Костянтин Добрянський, керівник проекту голова Національної спілки художників України Володимир Чепелик.