У супроводі сирен, без обговорення

Учора пленарне засідання Київради розпочалося традиційно – з блокування трибуни і голосного звукового супроводу сирен. Зареєструвалося 66 депутатів, а робота почалася з «Отче наш».

Як повідомив депутат від Партії регіонів Олексій Омельяненко, «священнослужителі, які присутні у Київраді, повинні вигнати злого духа з усього цього бедламу». Тиша тривала лише дві хвилини. Потім усе відновилося. Захисне скло перед президією доламали, мікрофон Олеся Довгого вирвали. Леонід Черновецький зберігав спокій: свої вуха він заткнув «берушами». Секретар Київради озброївся радіомікрофоном і почав одне за одним ставити на голосування  земельні питання порядку денного. Жодного обговорення не відбувалося, щоразу табло висвічувало «Рішення прийнято», оскільки свої «за» віддавали не менше ніж 65 депутатів. Кожне рішення ухвалювалося приблизно за 15 секунд. Якщо раптом голосів не вистачало, Олесь Довгий щоразу ставив питання на повторне голосування – результат негайно ставав позитивним.
У дію вступив заступник прокурора Києва Володимир Гоголь. Він розповів, що порушено кримінальну справу за фактом побиття депутатів Київради. Це «тягне» на чотири роки ув’язнення. Винних оголошено в розшук. Правоохоронець зазначив також, що сесія відбувається з порушенням регламенту, і закликав представників фракцій зібратися на нараду із мером, аби навести лад у залі. Проте ніхто не зважав на прокурорські слова. Сирени вили, голосування тривало…
О 12.55 порядок денний було вичерпано. Леонід Черновецький оголосив про закриття пленарного засідання і зазначив, що наступна сесія відбудеться 28 грудня – розглядатиметься бюджет Києва на 2007 рік.